Seksi obučeni za posao

Mnoge žene teže tome da se lepo doteraju za posao, da tamo budu primećene, da se dive njihovom izgledu… Nekada se u tome i pretera, što može, između ostalog, da uznemiri i vašeg partnera (može i partnerku da uznemiri ako se njen dragi baš „licka“ za posao).

U čemu je problem? Jedno je oblačenje tako da na poslu izgledate pristojno, kao ozbiljna poslovna žena, i nema baš mnogo muškaraca koji bi vam zamerili što se trudite da i načinom oblačenja doprinesete tome da vas na poslu shvate ozbiljno. Oblačenje tako da uz to delujete i seksi, ili čak više seksi nego poslovno, jeste nešto drugo, i vaš dragi bi mogao da dobije ideju da se vi tako ne oblačite zbog posla, već zato da biste se (na poslu ili na putu do posla ili s njega) dopale nekom određenom.

Kako znati da se vašem dragom takve misli vrzmaju po glavi? Oni ne baš suptilni tražiće da obučete nešto pristojnije. Oni s više smisla za diplomatski pristup reći će nešto kao: „Baš si se seksi obukla za posao.“ To nije pohvala, to je znak da se on pita šta se dešava, ali se ne usuđuje da to pitanje i naglas postavi. Boji se kakav bi odgovor mogao čuti. A boji se i šta bi budućnost mogla doneti vašoj vezi ako su njegove sumnje opravdane.

Šta učiniti u ovakvoj situaciji? Razmislite kako se oblačite i da li će vam takvo oblačenje zaista doneti neke poslovne poene. Ako hoće, objasnite svom dragom zašto se baš tako oblačite, šta konkretno time postižete, i uverite ga da to ne menja vaša osećanja prema njemu i da neće ugroziti vašu vezu. A ako vam način oblačenja za posao zapravo i ne donosi neke poslovne poene, a uzrujava vašeg dragog, razmislite o tome da pređete na neku blažu, decentniju varijantu, na nešto što će vašeg dragog asocirati na posao, a ne na zavođenje. Jeste lepo kad se dive vašem seksi izgledu, ali valjda je od toga ipak bitnije da voljena osoba bude srećna i da ne sumnja u vaša osećanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.