U trendu

Šest znakova da je vaš brak osuđen na propast

Parovi na svom venčanju sigurno ne očekuju da će se razvesti, ali mnogi brakovi završavaju upravo tako.

Hoće li neki brak uspeti ili ne, na žalost ne zavisi samo od zaljubljenosti, već i od puno drugih stvari. Business Insider donosi šest faktora koji bi mogli da znače da je vaš brak osuđen na propast.

1. Venčali ste se kao tinejdžeri

U brak biste trebali da stupite kad ste spremni za njega, a u tinejdžerskim godinama retko ko je spreman na takvu obavezu pa ne čudi da je visok posto razvoda u takvim brakovima. Stručnjaci kažu da su dobre godine za sklapanje braka u kasnim dvadesetima.

2. Muž nema stalni posao

Istraživanja su pokazala da je stopa razvoda viša u brakovima u kojima muž nema stalan posao,i da je stereotip da muškarac treba da zarađuje za porodicu itekako postojan i u modernim brakovima.

3. Mislite da ste bolji od svog partnera

Psiholog Džon Gotman sa Univerziteta u Vašingtonu tvrdi da postoje četiri tipa ponašanja u vezama koja neizbežno vode u prekid. To je prezir, stalno kritikovanje, glumljenje žrtve i izbegavanje razgovora.

4. Pokazujete puno emocija na početku braka

Istraživanje psihologa Toda Hadsona koji je pratio brakove 168 ljudi pokazuje da će veze koje su počele sa velikom zaljubljenošću verovatno završiti razvodom nakon sedam godina.

5. Izbegavate sukobe

Parovi koji ne rešavaju međusobne sukobe su manje srećni, posebno kad jedna osoba inaistira na razgovoru, a druga se povlači.

6. Govorite negativno u svojoj vezi

Način na koji govorite o svojoj vezi, pokazuje kako se osećate u njoj. Ako je puna negativnosti i razočaranja, vreme je da se maknete iz tog braka, kažu stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.