U trendu

Slagati se s njegovom majkom

Nekada, ona se bez problema složi s njegovom majkom, divnom, toplom ženom koja je tretira kao sopstvenu ćerku. Nekada je pak odnos s njegovom majkom krajnje problematičan – ne dopadate se jedna drugoj, pa to je. Ipak, obe postojite u njegovom životu, pa, osim ako se radi o baš drastičnim slučajevima, dobro bi bilo nekako se složiti – evo predloga kako to da postignete.
Nemojte uzmicati pred njom. Ima žena koje naprave tu grešku, popuštaju njegovoj majci u svemu, u nadi da će im se tako dopasti, da će tako biti mira. Međutim, ako popustite na svaki njen zahtev, znatno je teže kasnije odbiti – a pre ili kasnije biće ne jedna nego gomila stvari koje nećete želeti da uradite onako kako njegova majka kaže. Ne kažemo da treba da joj odbrusite svaki put kad nešto zamoli, traži, najavi. Budite ljubazne i pokažite poštovanje, ali osim u izuzetnim slučajevima, nemojte uništavati sopstvene planove kako biste se prilagodile njenim željama. Recimo, vi i vaš partner živite zajedno, planirali ste da izađete negde, samo vas dvoje, a ona javi: "Ja bih sad došla do vas". U takvoj situaciji možete joj ljubazno reći da vas dvoje sad nikako ne možete i pitati je za neko drugo vreme koje bi joj odgovaralo.
Tražite ponekad njen savet. Ima majki, naročito majki jedinaca, koje se plaše da, kad neka žena uđe u život njenog sina, ona više neće biti potrebna. Kako biste umirile taj njen strah, povremeno je pitajte za neki savet, recimo, za neki recept. Tako će se i dalje osećati potrebnom. Pazite samo da savete ne tražite prečesto, kako ne biste dobile i gomilu nezatraženih, vezanih za svaku sitnicu.
Ne nasedajte. Ako joj se ne dopadate, moguće je da će pokušavati da vas isprovocira, recimo, tako što će reći da je haljina koju nosite baaaš tesna. Umesto da joj odbrusite, ljupko se nasmešite, recite da deluje tesno, ali je neverovatno koliko je zapravo udobna, i pitajte je da li je imala problema s prevozom. Ukoliko ne reagujete na njene provokacije, shvatiće da joj neće uspeti, a ako pri tom ostanete smirene i ljubazne, tenzija će vremenom opasti. Ona se tako ponaša kako bi se izborila za moć, ne zato što je zla žena. U krajnjoj liniji, vas dve imate nešto zajedničko: volite njenog sina i želite mu sve najbolje.
Nekad može da pomogne i ako je vaš partner ne isključuje iz svog života. Ne kažemo da je vas dvoje pozovete da se preseli kod vas (ovo pod pretpostavkom da ne živite s njom), ali ako je on povremeno pozove (ne ako zvanje majke prepusti vama), što telefonom, što u goste, manje će se osećati isključeno iz njegovog života. Takođe, korisno je i ako on povremeno spomene svojoj majci nešto lepo što ste uradile za njega – trebalo bi da se opusti kad vidi da je on zaista srećan s vama.
Moguće je da vi i njegova majka nikad nećete postati najbolje prijateljice, ali biste mogle naučiti da se slažete ili da bar tolerišete jedna drugu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar