Slavni i raskid

Sasvim sigurno ste svesni da i slavni imaju veze – teško je ne biti toga svestan uz sve tabloide koji pišu o slavnima, o intimnim delovima njihovog života (često uz prenaduvane detalje, pa i uz u potpunosti izmišljene podatke). Sigurno ste svesni toga da i slavni, baš kao i svi „obični smrtnici“, nemaju uvek sreću u ljubavi. Drugim rečima, i njihove veze propadaju, i oni raskidaju. Možda ste se upitali: da li je njima raskid lakši ili možda teži nego ostatku sveta?

S jedne strane, njihovo bogatstvo ima određenih prednosti. Novac ne može da izleči slomljeno srce, ali može da pruži više mogućnosti za skretanje misli: ekstravagantno skupa garderoba, nova vila, jahta, ultraskupa ultraraskošna žurka… Sve to može da skrene misli s toga što, kao i svi ostali, pate kad raskinu. Nekima može da bude od pomoći i to što će, jednom kad ta zvezda ponovo bude singl, biti jako mnogo onih koji će požuriti da je uteše.

S druge strane, to što su slavni im i otežava raskid. Od njihove tuge, od osetljivosti, od patnje prave se naslovne strane. Naslovne strane koje će na njih da „vrište“ sa svakog kioska i da ih podsećaju na neuspelu vezu. Uz gomilu spekulacija najrazličitijih piskarala o tome kako je i zašto došlo do raskida, kao da se u tim tekstovima ne govori o nečijoj intimi, o nečemu što bi trebalo da ostane privatno. Koliko je lako preboleti raskid kada različiti časopisi razglabaju o vašoj (sada već nesrećno završenoj) vezi?

Plus, kada se radi o slavnim ličnostima, njima je zbog prirode njihovog posla veoma važna reputacija, važno im je kakav imidž imaju. Negativna slika može da im naruši reputaciju i da im tako smanji šanse za posao, kao i da im ugrozi prihode – a to stvara priličan pritisak i dodatnu brigu, što usporava oporavak od raskida.

Sve u svemu, izgleda da slavnima nije ni teže ni lakše nego ostatku sveta da prebole raskid – s jedne strane imaju olakšice, a s druge otežavajuće okolnosti, pa oporavak ide otprilike sličnom brzinom kao i kod svih ostalih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.