Spavati zajedno sa novim partnerom (2)

Kad dođe do zajedničkog života s voljenom osobom, dođe i do toga da spavate u istoj postelji, što u početku može da bude nezgodno ukoliko ste navikli da spavate sami. Juče smo pisali o nekim stvarima na koje ne bi bilo loše obratiti pažnju dok se ne "uhodate", a danas pominjemo još neke.
Pazite kad pričate. Bilo bi dobro upoznati se s tim kako voljena osoba spava, da li priča u snu, koliko se pomera i slično, pre nego što joj se obratite dok ste zajedno u krevetu. Naime, može se desiti da ona u snu promumla nešto što liči na vaše ime, ili se naglo okrene na vašu stranu, i vi to protumačite kao znak da je ona spremna za ispovedanja i za to da vas sasluša. Tako dovedete sebe u situaciju da je probudite onim što pričate (a ne radi se o tome da je požar u kući pa morate hitno da bežite), ili da joj pričate o stvarima koje vas već duže vreme jako uzrujavaju, a ona spava dubokim snom.
Ne pokušavajte da drastično menjate svoj bioritam. Moguće je, recimo, da je voljena osoba navikla da zaspi već u deset uveče, dok vama to nikako ne uspeva pre dva sata ujutru. Tu teško da može biti prilagođavanja, razlika je jednostavno prevelika. Ukoliko voljena osoba rano ide na spavanje, potrudite se da vaše aktivnosti nakon toga budu tihe, kako je ne biste probudili. A ako vi obično ustajete znatno ranije nego voljena osoba, potrudite se da to učinite tiho, i uz što manje svetla koje bi je probudilo. Naravno, i ovde je moguće jednostavno spavati u odvojenim sobama, kao i ukoliko voljena osoba hrče, ali uz malo pažnje nije neophodno.
Dovoljno kvalitetnog sna bitno je kako za zdravlje, tako i za vašu vezu – konstantna neispavanost dovela bi, između ostalog, i do mrzovolje i nezadovoljstva, nekad dođe i do prekida veze (postoje i razvodi zbog hrkanja). Nadamo se da će vam naši saveti pomoći da izbegnete tu vrstu problema. Lepo spavajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.