U trendu

„Sramota mi je da priznam prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u seksu“

Jedan od lošijih osobina jačeg pola je hvalisanje (preterivanje) svojim seksualnim dostignućima ne bi li izazvali divljenje prijatelja. Ali, kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

Umesto maratonskog seksa i „spontanog“ lomljenja kreveta tokom burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi – nežnost ispod pokrivača.

„Sramota bi me bilo da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala“, priznao je 34-godišnji Martin.

„Nemam ništa protiv seksa na brzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe“, dodaje Martin. „Najviše volim kad me nežno skine, ljubi po celom telu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osećam da smo povezani, kao da smo jedno“.

Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije.

Muškarci ne žele uvek da budu oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr. Don Majkl, klinički seksolog i autorka priručnika „Intimacy Guidebook for Couples“. Ako muškarci moraju svaki put da iniciraju seks, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu i da razviju strah od lošeg performansa u spavaćoj sobi, prenosi Zadovoljna.hr.

Iako je svojevremeno serijal „Pedeset nijansi sive“ bio vrlo popularan, dr. Majkl primećuje je sve veći broj muškaraca ne želi da budu dominantni u krevetu i žude za potpuno drugačijim stvarima.

Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar