U trendu

Srećne u ljubavi

Sreća u ljubavi je nešto čemu mnogi teže. Jedno malo istraživanje sprovedeno je među damama koje su rekle da su srećne u ljubavi, sa svojim partnerom: Pitane su kakvi su to trenuci u kojima se osete zahvalno za sreću, i evo koji su bili neki od odgovora.
Ne osuđuje ih. Jedna dama je izjavila da je imala period kada se osećala deprimirano, jela je iz stresa, i gojila se zbog prevelike količine čokolade, a njen partner je uopšte nije kritikovao zbog viška kilograma koji je tada stekla, nego se potrudio da joj omogući da konsumira luksuznije čokolade. Druga dama je izjavila da je imala period kad nije uspevala da nađe posao, a njen partner je nije požurivao da prihvati bilo šta, već ju je podsticao da pronađe posao koji zaista želi da radi.
Ne izbegava obaveze. Jedna dama je izjavila da, iako ona ne radi, već ostaje kod kuće s decom, njemu ne pada na pamet da sve obaveze oko dece prepusti njoj, nego se, čim se vrati s posla, uključi u igranje s decom, spremanje hrane za decu, kupanje dece, sve. Nije smela ni da sanja da će se on pokazati kao tako divan roditelj. Druga dama je izjavila da se njen muž uvek trudi da se ona oseća dobro i zadovoljno, čak i ako to znači da se on neće osetiti zadovoljno, i smatra da ima neverovatnu sreću da bude s takvim čovekom.
Ume da sasluša. Ona se neko vreme osećala preopterećeno i pomalo depresivno. On nije znao tačno kako da joj pomogne, ali ju je pažljivo slušao, i svakog dana joj nekim gestom pokazivao da se trudi oko nje. Druga dama je rekla da je njen partner tretira kao sebi jednaku osobu; kad ona ima problem, on joj ne govori šta da radi, već je pažljivo sluša dok ona sama ne nađe rešenje. Oseća se srećno što je s čovekom koji ima poverenja u nju da će naći rešenje, umesto da joj izigrava dadilju.
Ume da nasluti šta joj je potrebno. Ona radi više nego ranije, i on oseća da je ona pod stresom. Nekad, kad se vrati sa posla i glava joj još uvek "zveči", on joj samo mirno sipa čašu njenog omiljenog vina, i pušta je da se na miru opusti. Druga dama je izjavila da je imala baš tešku sedmicu, a on joj je, kad je došao s posla, doneo lepo žuto cveće da je razvedri, kao i teglu "natele" i nešto voća, pa je mogla da posmatra lepo cveće uz svoju omiljenu užinu.
Preuzeće dodatne obaveze kako bi se ona odmorila. Jedna dama je rekla da njen suprug vikendom ujutru ustaje s decom, i pušta nju da se naspava – i tako svaki put. Druga žena je rekla da, zbog hronične bolesti, često ima problema, i da se njen suprug jako trudi oko nje i nikad se ne žali, ako joj je potrebno da odspava malo u kolima kad krenu nekud, ne pravi pitanje oko toga.
Postoji takav kakav je! Jedna žena se na nekoj zabavi osećala snuždeno i neraspoloženo, iako je bila okružena prijateljima. Onda je videla svog supruga na drugom kraju prostorije, i osetila da, dokle god je sa njim, nikad nije sama, i osetila sreću zbog toga što on postoji u njenom životu. Druga dama je rekla da se, kad sluša svoje prijateljice kako pričaju o svojim vezama, redovno zahvali svojoj srećnoj zvezdi što je našla tako divnog čoveka da bude s njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar