U trendu

Šta kaže za sebe?

Kada žena za sebe kaže nešto kao: „Joj, užasna sam“, „Umem da budem nervozna“, ili nešto slično, ona retko to zaista misli na takav način – mnogo češće traži potvrdu od sagovornika da nije takva, da je divna i predivna osoba. Žene su u principu svesne te svoje osobine, pa su u stanju i da sve muške izjave shvataju na sličan (nedovoljno ozbiljan) način. Zato, evo nekih muških izjava o sebi i kako bi zaista trebalo da budu shvaćene.

On vam kaže da je veoma naporan kao osoba. Verujte mu! Muškarci umeju da budu samokritični i ako vam iskreno kaže da je veoma naporan, on vam saopštava činjenicu o sebi i čeka vašu reakciju. Iz te reakcije proceniće da li ste vi u stanju da budete s njim, tako napornim – a vašu izjavu uzeće podjednako ozbiljno kao što je dao svoju. Dakle, ako mu vi kažete nešto kao: „Sigurna sam da možemo to da rešimo“, on će vas shvatiti bukvalno – da ste vi u stanju da trpite veoma napornu osobu pored sebe i da mu nećete zamerati što je takav, niti ćete pokušavati da ga promenite. A to baš i nije ono što zapravo mislite, zar ne? Zato, osim ako ste zaista sigurne da možete da živite s napornim čovekom, izvucite se na vreme.

On vam iskreno kaže da je oženjen i da planira da se razvede. E, to je izjava koju većina žena shvati doslovno (valjda obradovane time što je on sam priznao da je oženjen) – a ne bi trebalo. Ono što muškarac zapravo misli kada tako nešto kaže jeste da želi da spava s vama, ali da nema nameru da ostavlja svoju ženu. Dakle, osim ako vam odgovara veza s oženjenim (uopšte ne preporučujemo – takva veza je konstantna glavobolja, a nije ni etički ispravno biti s oženjenim), da mu treba zahvaliti na iskrenosti i potražiti nekog slobodnog. Ako vam je baš stalo do toga da budete s njim, sačekajte dok se zaista ne razvede i odbijte da spavate s njim pre toga. Tako ćete najbolje videti koliko je njemu zaista stalo da bude s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.