Šta o vašoj vezi otkriva položaj u kome spavate?

Poza u kojoj spavate otkriva puno toga o vašoj vezi. Psiholozi smatraju da su zapravo položaji u kojima par spava pokazatelj stanja u vezi.Jedna od čestih pozicija „svežih“ parova je spavanje licem u lice.

Otkriva da partneri imaju istinsku potrebu jedno za drugim. Spavaju tako da su okrenuti jedno prema drugom, ali se ne dodiruju. Izostanak fizičkog dodira ne označava krizu u vezi nego je pokazatelj dubokog poverenja.

Parovi se spontano dogovore o idealnom položaju spavanja.

Ako se nešto promeni u njihovom načinu spavanja, to bi moglo značiti i da se nešto događa u vezi.

Leđa o leđa
Poza u kojoj su partneri okrenuti leđima jedno drugom i ne dodiruju se ne znači obavezno zahlađenje u odnosu. Naprotiv, u ovoj pozi spavaju partneri koji su povezani, ali i nezavisni pa žele spavati „sami“.

Položaj „osećam te“
Ako su parovi jedno drugom okrenuti leđima, ali se dodiruju, to znači da im je u vezi prijatno. Osećaju bliskost i opušteni su kad su zajedno. Ovaj je položaj omiljen kod parova koji su tek počeli vezu.

Ženska kašika
Kad partneri spavaju tako da je žena sa spoljašnje strane i rukama obuhvata muškarca, onda je to položaj ženske kašike. Položaj pokazuje da je žena preuzela vodeću ulogu u vezi i da ima potrebu da zaštiti svog muškarca tokom spavanja.

Muška kašika
Položaj spavanja u kom muškarac leži iza žene i drži je u zagrljaju stručnjaci zovu muškom kašikom. To je jedan od najčešćih položaja u kojem parovi spavaju nakon što je prošla faza prve zaljubljenosti. Muškarac koji grli ženu dok spava preuzima vođstvo i štiti partnerku.

Supermen-poza
Položaj u kojem muškarac zauzme većinu kreveta, a žena gotovo da padne s ruba, zove se položaj Supermena. On je kralj svog prostora i navikao je da se stvari odvijaju onako kako on to želi, a partnerka želi da mu ugodi.

Večna romansa
Položaj u kom spavaju parovi koje vidimo u filmovima. Muškarac leži na leđima, a žena spava glave oslonjene na njegovo rame i ruke položene preko njegovih grudi. Ovaj izuzetno intiman položaj popularan je na početku veze, kao i nakon vođenja ljubavi.

Superžena
Ako spavate tako da partnerka zauzima veći deo kreveta, a partner je po strani, onda spavate u položaju superžene. Ona pokazuje da joj je potreban vlastiti prostor, a on pokazuje da ima razumevanja za njene potrebe.

Izvor: Krstarica/24sata

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.