U trendu

Šta zajedno gledate?

Rađena su neka ispitivanja o tome šta parovi zajedno gledaju, i šta određena vrsta televizijskog programa koju redovno gledaju zajedno govori o njihovoj vezi. Rezultati uglavnom ispadnu po principu: "Može da bude, ne mora da znači".
Recimo, ispalo je da su parovi koji redovno gledaju naučnofantastične serije skloni maštanju, apstraktnom, da im je veza lepa, ali i da nekad imaju problema s realnošću, da su skloni bežanju od nje, što može negativno da se pokaže onda kada nastupe problemi. Za parove koji gledaju emisije koje se smatraju tipično ženskim (recimo, emisije o uređenju stana) ispalo je da on to trpi kako bi mu ona dopustila da sledeći put on bira ono što mu se stvarno gleda. A za serije o forenzičarima ispalo je da su partneri koji ih redovno gledaju zajedno emotivno zreli i u čvrstoj, stabilnoj vezi; jedini razlog za brigu jeste ako neko od njih dvoje pomno hvata beleške o tome kakvi sve izdajnički tragovi mogu da budu napravljeni.
Kao što smo rekli, sve je to ispalo po principu "može da bude, ne mora da znači" – neki parovi koji redovno zajedno gledaju određene vrste emisija zaista su takvi, a neki nisu. Međutim, pokazalo se još nešto, ovog puta univerzalnije, a to je da parovi koji su skloni da već na početku veze malo-malo pa provedu veče, popodne, ili ceo dan kao "televizijski maraton", posmatrajući tuđe živote (nema veze da li se radi o telenovelama, naučnofantastičnim serijama, rijaliti šou emisijama ili čemu god) umesto da vode sopstvene, posle izvesnog vremena kompletno zajedničko vreme provode tako, ne zbližavajući se zaista.
Ne kažemo da će vam uništiti vezu to što povremeno zajedno gledate televiziju. Međutim, mnogo će vas više zbližiti, i vezu vam učiniti znatno lepšom, ako nešto zajedno aktivno radite, ne samo pasivno posmatrate – to naročito važi za početak veze.
Vezu ipak ne može da održi samo to što oboje mnogo volite određenu seriju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.