U trendu

Stalna erekcija

Često se po različitim časopisima mogu naći saveti za žene kako da svoje drage muškarce uzbude, i kako da ih „nevaljalim“ gestovima održe u stanju stalnog uzbuđenja. Ti tekstovi kao da podrazumevaju da vi želite uz sebe odraslog muškarca koji se uzbuđuje češće nego pubertetlija.

Naravno, seksualno uzbuđenje je poželjno – onda kada ste oboje raspoloženi za seks. I stoji da među nekim parovima želja za seksom s vremenom izbledi i strast se ugasi. U potpunosti, i ne vrati se. Ipak, možda je malo preteran pokušaj da navedete svog dragog da ceo dan ima erekciju, a sudeći po nekim tekstovima, upravo to treba da pokušate.

Emocije treba da stalno postoje u vezi. Partneri jedno drugo treba da smatraju poželjnim i privlačnim, kao i da se međusobno vole i poštuju, maze i paze, da budu bliski. Kakve veze s ljubavlju i poštovanjem ima njegova celodnevna erekcija? Nikakve – to bi ionako bio medicinski poremećaj, od koga bi muškarac bio konstantno nervozan, kao neurotična mačka. Da i ne spominjemo da takva vrsta tekstova ponižava žene, jer ispada da su nimfomanke koje bi se svaki čas seksale. A srozava i pojam veze, jer, iako je vođenje ljubavi veoma bitan deo veze, nije i jedino što je važno.

Dakle, mada je normalno da ćete se potruditi da partnera održite zainteresovanim za sebe, baš kao što bi i on trebalo da se potrudi da vas održi zainteresovanim, to nipošto ne znači da morate 24 sata dnevno biti seksualno uzbuđeni, ni vi ni on. Gde bi tu onda bilo vreme za relaksaciju? Razmenu nežnosti koja ne mora odvesti do seksa? Opuštenost? Tu je i pitanje kako biste obavljali svakodnevne obaveze ako bi vam oboma po ceo dan samo seks bio na pameti.

Ako se volite, mazite i pazite, ako poštujete jedno drugo (što, između ostalog, znači i da voljenu osobu ne vidite kao seks-automat), ako brinete jedno o drugom i bliski ste, biće tu i želje za vođenjem ljubavi – i to i bez sugestija koje bi nekoga trebalo da održe uzbuđenim celog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.