Stereotipi o ženskim „pobedama“ koje mu smetaju (1)

O muškarcima i ženama postoje mnogi stereotipi, a s njima i predrasude. Sigurno ste i sami čuli za različite stereotipe (sve bazirane na „svi su oni isti“ logici, u koju možete da poverujete jedino ako verujete i da su sve žene iste, što bi značilo i da ste vi isti kao i najmrskija vam ženska osoba koju znate), ako već niste bile i žrtva nekih predubeđenja samo zato što ste žensko, plavuša, crnka, krupna, sitna… Zato, zabave radi, evo nekih stereotipnih priča, to jest, kakve su to, navodno, „ženske pobede“ koje muškarci ne mogu da smisle.

1. Muškarci ne mogu da podnesu kada je njihova partnerka bolji vozač nego oni. Ma da, sigurno. Koliko puta ste čuli muškarce kako se žale na žene vozače (recimo, na one koje ne gledaju kuda voze, čak i ne drže ruke na volanu, već se šminkaju – ne, nije vic, takvi primerci zaista postoje u stvarnosti)? Kada vidi ženu koja dobro vozi, muškarac će pre da oseti olakšanje nego što će to da mu smeta – a ako vozi bolje od njega, takmičiće se s njom kao što bi se takmičio s drugim muškarcem vozačem.

2. Muškarci ne mogu da smisle ako je žensko sposobno da popije više od njih. Zapravo, to ih zabavlja – kada se radi o poznanicama i prijateljicama. Ne vole to nešto mnogo da vide kod svoje partnerke, jer znaju koliko je dugo i koliko mnogo potrebno piti da bi se stekla ta količina otpornosti – a nemaju preveliku želju da im partnerka bude alkoholičarka.

3. Teško im pada kada ih pobedite u bilijaru, omiljenoj kompjuterskoj igri ili čemu god. Ahem, a da li vi volite da gubite? Ukoliko muškarac ne ume da izgubi partiju nečega sa stilom, da, smetaće mu kada ga neko pobedi (žensko ili muško, svejedno). Ukoliko ume da gubi, i pametan je, i izgubi od partnerke/prijateljice, s ponosom će je pokazati društvu.

4. Ne mogu da podnesu ako je njihova poznanica, prijateljica ili partnerka duhovitija od njih. Sad, ovo čak i može da bude tačno – niko ne voli kada je svima poznato da ima loš ili nikakav smisao za humor – ali slično će reagovati i žene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.