U trendu

Stop: Najgora greška koju mnogi prave u seksu!

Stručnjak za seks Nađa Bokodi otkriva najveću grešku koju možete da napravite u spavaćoj sobi!

Svi smo pomalo nesigurni u sebe, samo što neki to bolje prikrivaju. Ipak, spavaća soba je najgore mesto za iskazivanje nesigurnosti, zato jednu stvar nikako ne bi trebalo da radite – da se upoređujete sa bivšim partnerima ili partnerkama svoje sadašnje ljubavi.

Stručnjak za seks Nađa Bokodi kaže da mnogi upravo to rade, a ističe da je „malo šta gore i destruktivnije od upoređivanja sa bivšima“.

U novoj seks kolumni koju je napisala za australijski portal news.com.au, objasnila je da se to desilo i njoj, pa je prilikom romantičnog vikend putovanja pomenula bivšu devojku svog partnera.

Nađa ističe da to ima veze sa nesigurnošću koja nam je „urođena“, ali i sa tim što smo pomalo „narcisoidni i želimo da budemo najbolje što je partner ikada imao“.

Inače, jedno istraživanje je pokazalo da oko 30 odsto žena i 21 odsto muškaraca poredi sadašnje seksualne partnere sa prethodnim, pa nije ni čudo što onda i mi razmišljamo koliko smo dobri u odnosu na bivše.

„Ipak, malo toga je destruktivnije za vašu vezu od ove toksične navike upoređivanja“, upozorava stručnjak za seks.

Inače, kada je reč o nesigurnostima u seksu, muškarci najviše brinu zbog veličine polnog organa, a žene zbog ukupnog izgleda i mirisa.

I psihoseksualni terapeut Kristofer Bret-Rene ističe da je veoma loše pokretati temu da li ste u krevetu svom partneru dobri kao bivši ili bivše.

„Ljudi često zanemaruju činjenicu da je bivši s razlogom bivši, nije važno kakav je seks bio. Ne dozvolite da nesigurnosti unište vašu vezu – vaš partner je sa vama“.

Sledeći put kada pomislite da sadašnjem partneru ili partnerki pomenete bivše u kontekstu toga ko je bolji u seksu – jednostavno nemojte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.