U trendu

Svaka peta žena vara muža, skoro polovina i ne zna da su prevareni

Jedna od pet žena ima ljubavnika, a 40 posto njih je priznalo da su bile neverne sadašnjem partneru, pokazalo je istraživanje koje je u Velikoj Britaniji sproveo Femail. Čak 47 posto prevarenih muškaraca nema pojma da su prevareni.

Naime, reč je o ženama kojima prevara služi kao udaljavanje od teškoća svakodnevnog života. Međutim, privlači ih i fizičko uzbuđenje, prenosi Klix.ba.

Stefani Burton, žena koja je priznala da ima ljubavnika, objasnila je da se nadala da će pronalazak ljubavnika oživeti njen seksualni život sa suprugom. Ona tvrdi da nema nameru da ostavi muža, jer osim što bi uništila porodicu, uništila bi i život u kojem je srećna.

„Volim naš dom i društveni život, a sa suprugom vodim ljubav jednom nedeljno. Muž mi je ponekad dosadan, jer je radoholik i nemamo zajedničkih tema za razgovor. Ali, volim ga i ne mogu zamisliti život s nekim drugim. Nadala sam se da će moja afera oživeti naš seksualni život. Ne želim da uništim svoj brak i pazim da me ne uhvati. Poslovna putovanja omogućavaju mi da tu i tamo ubacim noć s ljubavnikom“, rekla je Stefani, čiji je ljubavnik takođe oženjen.

Naglasila je da nije ljubomorna na brak svog ljubavnika, jer nijedno od njih dvoje ne želi dugu vezu.

„Ako bi mi rekao da će se razvesti od žene zbog mene, ostavila bih ga. Na naš odnos gledam ovako: srećna sam kod kuće, a svoje seksualne potrebe ispunjavam na drugom mestu. Zar to nije dobro?“, zapitala se ova preljubnica.

Iako će mnogi reći da ovakav odnos nije dobar, ona tvrdi da je njena afera u potpunosti odvojena od njenog braka.

Psihoterapeutkinja Lusi Beresford rekla je da se ovakve stvari često dešavaju kod prevara.

„Žene se osećaju iskorišćeno na razne načine u svakodnevnom životu, naporno rade da budu savršene majke, supruge, ćerke, zbog čega im stalno nešto nedostaje. Prevara je način da upotpune život u kojem su zanemarene, bez potrebe da izađu iz svog braka“, objasnila je Beresford.

Dodala je da je zanemarenost ponekad toliko velika da žene zakopaju emocije i potraže nežnost kod nekog drugog muškarca.

Kada je nevera način da se izborite s osećajem da su vaše želje na drugom mjestu, ona postaje mnogo veća od samo seksa sa strane.

„Prevara je način da se žene ne naljute i ne kažu šta je loše s njihovim životima pa ih onda ne moraju ni sređivati“, kazala je Beresford.

Osim toga, postoje i drugi razlozi zbog kojih žene varaju. Na primer, to može biti osveta mužu koji je prvi varao, a može biti i način da mu pokažu svoje nezadovoljstvo (ako on sazna za ljubavnika).

Takođe, u preljubu se mogu upustiti i osobe koje su pre osuđivale taj čin.

Međutim, ovo istraživanje je pokazalo da postoje i žene koje su nešto emotivnije. Rejčel Morgan zaljubila se u svog kolegu i zbog njega ostavila svog muža.

„Mentalno me je stimulisao, vodili smo zanimljive razgovore, u njegovom društvu bila sam opuštena. Počeli smo da vodimo ljubav, a ubrzo je postalo mnogo više od toga. Izvlačio je najbolje iz mene, shvatila sam koliko me moj brak iscrpljivao i da više ne želim da ga popravljam, već da izađem iz njega“, rekla je Rejčel.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)