U trendu

Sve se nekako desi

Često se piše o tome da stvari u vezi treba da budu jasne, treba da znate na čemu ste, u kojoj ste fazi veze, šta ko hoće, šta oseća, o svemu se treba dogovoriti… Dobro je kada je tako, ali u nekim vezama stvari kao da same nekako teku – i funkcioniše i to.
Niste ni sami svesni kada ste počeli da izlazite s tom osobom, neko vreme ste se družili „onako“, a onda je to preraslo u nešto više, potpuno spontano. Ne znate tačno ni kada ste prešli da živite kod nje, sve je išlo nekako spontano i postepeno, ostavili ste nekoliko stvari u njegovom/njenom stanju, da vam se nađu (sitnice, pa nešto veša i nešto da se presvučete, pa…), sve češće ste ostajali kod te osobe da prespavate i u jednom trenutku shvatili da vi praktično živite zajedno. Nije bilo nekih posebnih dogovora, jedno bi nešto predložilo, drugo bi se složilo, i to bi bilo to. Niste pravili ni neke posebne planove, eventualno biste se unapred dogovorili o letovanju ili zimovanju, jer je to, zbog poslovnih obaveza, malo teže izvesti spontano. Nije bilo ni razgovora ni pregovora o kućnim poslovima, i to je išlo spontano, radi ko šta stigne i ko šta ume, možda vam kuća baš ne liči na uglancanu apoteku, ali sve bitno bude urađeno. I tako redom.
A onda vas neka vama draga osoba koja ima problema u vezi pita za savet, jer vama tako lepo ide, i tek tada se zapravo zamislite o svojoj vezi i upitate se da li je sa njom sve u redu, jer sve nekako ide. Bude trzavica tu i tamo, ali nešto od toga rešite, a nešto nastavi da nervira vas ili voljenu osobu (ne toliko da biste poželeli da se rastanete). Ali sva ona priča o dogovorima, kompromisima, rešavanjima sukoba, kako se to po nekim pravilima radi… Niste iz te priče. Osobi koja vas je pitala za savet ne znate šta da kažete, jer je sličan trenutak u vašoj vezi, onaj koji kod nje izgleda tako dramatično i tegobno, prošao neprimetno, bez mnogo teksta. Prosto vam bude neobično kad shvatite koliko vaša veza nije slična vezama onih koje znate.
Što je neobično, još i nekako, ali da li je i u redu? Da li će vam se u nekom trenutku obiti o glavu što vam veza nije bila više, pa, uobičajena? Stoprocentnih garancija nema (baš kao što ih nema ni za „tipične“ veze, šta god to stvarno značilo), ali ako vam stvari u vezi lepo idu, onda vam lepo idu. Ima veza u kojima se sve nekako spontano desi, i to je sasvim u redu, nisu ni bolje ni lošije od drugih, samo su manje uobičajene.
Ako ste u takvoj (ili drugačijoj od takve, a srećnoj) vezi, uživajte! Važno je da je veza srećna, ostalo su detalji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.