U trendu

Sve tajne ženske masturbacije, orgazam za kakvim žene žude

Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su vizualizovanje prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali kao i kod muškaraca porno-filmovi.

Studije pokazuju da veliki broj žena može da doživi orgazam samozadovoljavanjem već za dve do tri minute, kaže Sadie Allison, autorka knjige „Orgazam za kakvim žene žude“.

– Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nežnijeg pola atmosfera vrlo bitna – kaže ova autorka.

Bilo da je reč o seksi vešu, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko sveća, žene u pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje.

Muškarci obično imaju čvrst stisak, dok su ženske kretnje nežnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više nervnih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka. Ipak, nakon nekog vremena nežnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu.

Žene se za vreme masturbacije više igraju sa svojim telom – dodiruju bradavice, unutrašnji stranu bedara, stomak i druge erogene zone, dok se muškarci u pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

Muškarci imaju jasan cilj koji u pravilu ispunjavaju, dok žene mogu osećati zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe.

Paralela se može povući i sa seksom, pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to neće biti slučaj.

Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osećaju umor i u 90 posto slučajeva su „gotovi“ tj. potreban im je odmor od seksa.

Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora, pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na celi niz orgazama, po kojima i samo jedan traje duže od prosečnog muškog, piše Men’s Health.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar