Tipovi samih dama (1)

U jednom istraživanju o damama koje su u ovom trenutku same kao usputno zapažanje pojavila se i tipizacija takvih dama na dvanaest različitih tipova. Naravno, kao i svaka tipizacija te vrste, i ova je u dobroj meri uopštena, i velika većina dama će moći da se pronađe u nekoliko navedenih kategorija, ne samo u jednoj – nadamo se da će se pri tom i zabaviti i da ovaj tekst neće preozbiljno shvatiti.
1. U potrazi za srodnom dušom. Ona će učiniti sve što može da pronađe svoju srodnu dušu, onog pravog, i neće se zadovoljiti niti pristati na vezu dok baš takvog ne pronađe.
2. Feniks. Poput mitske ptice koja se iznova rađa iz pepela sopstvenog uništenog tela, i ova dama će dati sve od sebe da se, nakon izuzetno bolnog raskida, "uzdigne iz pepela", to jest da prevaziđe to što joj se desilo, nanovo izgradi samopouzdanje i nastavi sa svojim životom – moguće i s potragom za muškarcem s kojim će biti srećna.
3. Prirodna. Ova dama će prepustiti sudbini da pred nju dovede pravog muškarca, ili će pustiti da se sve prirodno desi, onda kad tome dođe vreme. Neće se upuštati u potragu za potencijalnim partnerom, niti će kalkulisati kako da ga pronađe i/ili privuče.
4. Princeza. Ona čeka svog princa na belom konju koji će doći i spasti je od svega (samoće, usamljenosti, materijalne nesigurnosti, nedostatka sopstvenog života…). Što se princa tiče, očigledno baš i ne žuri da se pojavi u njenom životu.
5. Ona čeka. Ona čeka da se pojavi onaj s kojim će biti srećna. Tek tada će početi da živi, do tada se ama baš ništa neće dešavati.
6. Slobodna duša. Ovakvo ponašanje često se pripisuje muškarcima, što ne znači da nema i takvih dama. Naime, ona je strahovito zabrinuta da je u pitanju "ili-ili" situacija – da može ili da bude nezavisna, ili da se posveti ozbiljnoj vezi, nikako oboje. A nezavisnost joj deluje znatno primamljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.