U trendu

Top 5: Ovo su zanimanja koja su ženama najseksi, a šokiraće vas ono za čim žude muškarci

U ovoj zabavnoj anketi učestvovalo je 1000 seksualno aktivnih pojedinaca, kako bi pronašli zanimanja koja su najseksi ženama, kao  koja muškarci smatraju najprivlačnijim.

– Mislim da su ovi poslovi koji se ističu kao seksualno najprivlačniji povezani s percipiranim rodnim ulogama u pogledu muževnosti i ženstvenosti u društvu – objasnio je seksolog Cam Fraser za Daily Star.

Najseksi zanimanja ženama:

1. Vatrogasci
Poznato je da žene ne mogu odoleti uniformi, a pogotovo onda kad je riječ o vatrogascu koji rizikuje život dok spašava nekoga. Skromni vatrogasac najseksi je profesija, s čak 39 posto glasova od nežnijeg spola.

2. Građevinski radnici
Za seksi građevinske radnike glasao je veliki broj žena, pa su oni prvi izbor za čak 38 odsto. Oni su percipirani kao snažni i sposobni, a to su kvalitete koje žene posebno privlače.

3. Policajci
Nakon vatrogasaca koji rizikuju živote i snažnih građevinara, na red dolaze policajci na čiju su uniformu slabe mnoge žene, pa su ‘zaradili’ 25 odsto ženskih glasova. Oni su tu da nas štite i spase iz nevolje, pa mnoge žene vole da budu u njihovom prisustvu.

4. Doktori
Oni koji nam spašavaju živote takođe su na listi najprivlačnijih zanimanja, pa su im žene poklonile 19% svojih glasova. Ni muškarci ne mogu odoleti zgodnim doktorkama, koje su i na njihovoj listi najpoželjnijih.

5.  Mehaničar
Mišići i spretne ruke krase mehaničare, koji su dobili peto mesto na listi najseksi zanimanja.

Kako kaže seksolog Fraser, žene za najseksi zanimanja biraju muškarce koji su jaki, sposobni i mogu da se brinu za njih, kao i da ih zaštite. S druge strane, muškarci biraju ženstvenost i brigu.

Najseksi zanimanja muškarcima:

– Muškarcima su privlačne profesija u kojima žena ima mnoštvo znanja, ali na jedan način ona pruža podršku i neguje. Neke od profesija su popularizovane i seksualizovane kroz filmove, serije, ali i pornografiju.

1. Stjuardese
Čak 37 odsto muškaraca glasalo je za to da stuardese osvoje titulu najseksi profesije. Čini se da ni muškarci ne mogu odoleti uniformi, naročito kad je reč o uglađenim i zgodnim ženama u suknjama s visokim petama.

2. Medicinske sestre

I ova profesija takođe ima popularnu uniformu,  34 odsto  muškaraca potvrdilo je da su medicinske sestre njihov pojam seksepila, a najpopularnije su među starijom generacijom.

3. Sekretarice
Sekretarice su takođe poznate po seksepilnosti svoje profesije, a njihove uloge u mnoštvu filmova i serija svakako su doprinele njihovoj popularnosti. One su treće mesto osvojile s 24 odsto glasova.

4. Učiteljice
Seksi učiteljice zauzele su mesto odmah nakon sekretarica s 23 odsto glasova, a strogost i autoritet očito privlači muškarce.

5. Glumice
Glumice su poslednje na popisu, a osvojile su srca 19 odsto glasača. Njih najčešće možemo videti uređene u toaletama ili na billboardima, pa svojom lepotom i talentom lako osvajaju muška srca, prenosi Dejli Star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.