Treba li masturbirati pre spavanja? Evo šta se dešava u telu ako to radite često

Svi znamo da malo brige o sebi znatno pomaže da se dobro naspavate, a da li ste znali da to uključuje i „intimno vreme“? Iako postoji mnogo načina da se uspavate, otkriveno je i da masturbacija pre spavanja ima umirujući efekat koji vam pomaže da utonete u opušten san.

Nesanica je sve češća pojava kod mnogih ljudi, a proces masturbacije pred spavanje čini da imate miran i čvrst san.

Evo kako vam ona pomaže!

Kada masturbirate, vaše telo oslobađa hemikalije koje rade zajedno na smanjenju nivoa stresa i obezbeđivanju da spavate čvrsto. Jedan od hormona je prolaktin, koji pomaže da doživite duži period sna u kom spavate neometano i duboko. Drugi je endorfin, hormon sreće, koji se oslobađa kada vežbate.

Seks oslobađa oksitocin ili „hormon nežnosti“, koji pomaže u regulisanju mnogih funkcija mozga, uključujući i san. Naravno, masturbacija ima isti efekat i oslobađa hormon nežnosti, čak i ako se ne mazite ni sa kim.

U isto vreme, dobar orgazam takođe pomaže u smanjenju hormona stresa, zvanog kortizol, koja omogućava našem umu da bude opušteniji.

Još jedna stvar koju vredi napomenuti u vezi sa orgazmom je da oni pomažu u smanjenju bola. Dakle, masturbacija tokom menstrualnog ciklusa može smanjiti grčeve povećanjem dotoka krvi u matericu. Kada imate manje bolova, verovatno ćete i bolje spavati.

Ljudski um ima tendenciju da luta prirodno. Iako možda mislite da masturbacija zapravo ne privlači vašu punu pažnju, zaista vam pomaže da se na kraju osećate najbolje. Dakle, uverite se da ste razbistrili um i koncentrišite se na disanje pre nego što počnete da masturbirate – to čini ogromnu razliku i čak vam pomaže da intenzivnije doživite orgazam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.