U trendu

Trideset sekundi ili manje: Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

O orgazmu se najčešće priča i piše iz ženske perspektive, dok su muškarci tu često u drugom planu jer oni uglavnom nemaju problema s doživljavanjem vrhunca. Ipak, i kod muškog orgazma postoje mnoge stvari i zanimljive činjenice.

Ovo je 9 manje poznatih stvari zbog kojih ćete muškarce i njihov orgazam gledati drugačijim očima.

Trideset sekundi ili manje

Što se tiče vremenskog okvira trajanja samog orgazma, istraživanja su pokazala da prosečni orgazam kod muškaraca traje od 5 do 30 sekundi.

I oni mogu da odglume

Još jedna zanimljivost o muškom orgazmu je i ta da i oni ponekad mogu odglumiti svoj seksualni vrhunac, baš poput žena. Ali nemojte misliti da to znači da je seks bio loš. Baš kao i žene, i muškarci mogu uživati u seksu i svemu što ga čini bez postizanja vrhunca.

Orgazam i ejakulacija ne događaju se istovremeno

Jedna od činjenica koje sigurno niste znale je ta da se kod muškaraca ejakulacija i orgazam ne dešavaju baš u isto vreme. Ejakulacija se može pojaviti nakon orgazma, dok su neki muškarci potvrdili da su doživeli orgazam bez ejakulacije.

Dva minuta kod masturbacije

Istraživanja su pokazala da muškarci kod masturbacije mogu dostići svoj seksualni vrhunac u roku od dva minuta. Ženama je potrebno duže da bi uopće došle do vrhunca, ali muški orgazmi su mnogo kraći.

Prosečna izdržljivost im je sedam minuta

Iako mnogi to ne žele da priznaju, većina muškaraca u krevetu neće ‘izdržati’ duže od sedam minuta – od početka penetracija pa do doživljavanja orgazma. Ipak, imajte na umu da uvek postoje izuzeci pa neki mogu dostići vrhunac već i za dva minuta.

Višestruki orgazmi

Pojedini muškarci mogu da dožive i višestruke orgazme, ali reč je o manjem procentu – oko 15 posto muškaraca sposobno je za višestruke orgazme, uz manji napor, ali takve pojave nisu uobičajene niti pak česte.

Potreban im je odmor

Iako su neki odmah nakon seksa spremni za još jednu ‘rundu’, drugima je potreban odmor. Naime, lekari tvrde da je većini muškaraca nakon doživljenog orgazma potrebno neko vreme kako bi se ohladili i kako bi im se ponovo podigao nivo energije. Nekima je dovoljno nekoliko minuta odmora, dok će drugima biti potrebni sati.

G-tačka

Još jedna od stvari o kojima se često vode rasprave je i ona o postojanju G-tačke kod muškaraca. Seksolozi tvrde da ona postoji, a nalazi se u neposrednoj blizini anusa. Ako volite izazove, pokušajte da kod svog dragog pronađete tu osetljivu tačku i sigurno će vam biti zahvalan.

Osetljive tačke

Baš kao i dame, i muškarci imaju nekoliko izuzetno osetljivih područja na svom telu. Stimulacijom tih tačaka moguće je dovesti ga do seksualnog vrhunca, uz samo malo truda i prakse. Na primer, perineum – tačka između testisa i anusa područje je koje vredi istražiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.