Isprobani trikovi za savršen seks

Ono na šta se neki žale jeste da im seks u iole dužoj vezi postaje dosadan. S novom osobom im je zanimljivo i uzbudljivo, a kako veza traje, sve više se prelazi u dosadnu rutinu, nema uzbuđenja, nema otkrivanja novog… Međutim, ima dosta parova koji otkriju da im tek u dužoj vezi seks postane zaista dobar – i nastavi da se poboljšava.

U čemu je „trik“? Na početku veze, sve je novo, pa tako i uzbuđenje s novim partnerom ili partnerkom. S nekim ste s kime ranije niste bili, otkrivate u čemu ono drugo uživa, i sami uživate već u novom… Ali, istovremeno, tu postoji i izvesno ustezanje. Ustezanje da ne tražite previše, da vas zbog neke ideje koja se razlikuje od misionarskog položaja ne proglase perverznim, da svojim željama i fantazijama ne isprepadate partnera ili partnerku. I tako te želje i ne izrazite, zadržite se na onome što vam se čini bezbednim.

A onda, kako veza odmiče, tako se osećate sve opuštenije (ako ste s osobom s kojom možete da se osećate opuštenije). I onda se ohrabrite da predložite nešto što se ranije ne biste usudili. Strepite od odgovora – a ispadne da ne samo da je vaša želja prihvaćena, da vašu ideju voljena osoba ne smatra za perverznu, već da i sama ima nekih svojih ideja koje se tek sada osmelila da podeli s vama.

Duža veza omogućava opuštenost i otvorenost od kakve ste se na početku ustezali. Upoznali ste telo voljene osobe, ona je upoznala vaše, ako se ne ustežete od komunikacije i od toga da tražite ono što želite, oboje ste naučili kako da pružite zadovoljstvo onom drugom – a onda možete da idete i dalje, da zajedno istražujete novo, sigurni da ćete i nakon malo neobičnijeg zahteva i dalje biti voljeni (zahtev neće uvek biti prihvaćen, niti ćete vi prihvatati ono što ne želite, ali ljubav neće biti dovedena u pitanje).

Nekad zajedno otkrivate načine da jedno drugom pružite još više zadovoljstva, nekad lenjo uživate u već poznatom; u svakom slučaju, dosade nema, a uživanje vremenom postaje sve veće.

Ne ide u svakoj vezi tako, ali tamo gde ide, obično se i veza održi. Ne samo zbog dobrog (i sve boljeg i boljeg seksa) već zato što je to poboljšanje samo logična posledica otvorene komunikacije i bliskosti među partnerima, bliskosti koja se vremenom povećava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.