U kojoj godini braka ste najsrećniji, a kada su najveće šanse za razvod

Svaki par tokom braka prođe kroz trenutke neizmerne sreće, ali i one tužnije, koje želi da zaboravi.

Naučnici su nedavno došli do saznanja koja godina braka je najsrećnija, ali i kada nastaju prvi ozbiljniji problemi među supružnicima.

Veruje se je treća godina veze kritična i da posle nje par ili prekine ili se odluči na zajednički život, a to nije slučaj s brakom.

Naime, neke studije pokazuju da su supružnici najsrećniji kada u braku provedu tačno 3 godine.

Na uzorku od 2.000 ljudi, norveški stručnjaci su zaključili da je treća godina braka savršena jer većina parova još uvek nema dece, a istovremeno se raduju proširenju porodice. Supružnici su dovoljno dugo u braku da upoznaju mane i vrline partnera i da ih prihvate, a ako još nemaju decu, većinu novca troše na sopstvene užitke. Putuju, izlaze, kupuju jedno drugom poklone, ugađaju sitnicama. Sve je podređeno zadovoljstvu, a već su naviknuti jedno na drugo.

Isto istraživanje je pokazalo da se problemi u braku javljaju u petoj godini, kada je sve teže uspostaviti ravnotežu između obveza oko dece, karijere i posvećenosti partneru.

Studija je takođe otkrila da ako brak potraje do sedme godine, velika je verovatnoća da će trajati večno, odnosno da ima odličan potencijal za dugoročan kvalitetan odnos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.