U ovim seks pozama eksplozivni orgazam je zagarantovan

Postoje brojne poze u seksu u kojima možemo uživati, ali, ako je verovati seksualnim stručnjacima, u nekim pozama postizanje orgazma je lakše i on je eksplozivniji.

Kaubojka

Seksolozi tvrde da je u krevetu vrlo važno da žena preuzme kontrolu nad partnerom i da dominira, čak i ako se ne ponaša tako u svakodnevnom životu.

„Seksualna poza kaubojka, u kojoj je žena gore, odnosno na partneru, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se oseća sigurnije i samouverenije“, rekla je dr. Debi Herbenik za Men’s Health.

„Osim što se preporučuje puno lubrikanta, one bi tokom seksa češće morale da budu gore. Tako će pronaći i zadržati ritam koji im odgovara“, dodala je.

Obrnuta kaubojka

Još jedna seksualna poza koja se preporučuje ako želite da doživite eksplozivni orgazam je i obrnuta kaubojka. U ovoj pozi žena takođe sedi na muškarcu, ali mu je okrenuta leđima.

Kruženje

Dok sedi na muškarcu, žena bi trebalo što više da kruži bokovima, naročito ako partner nije baš obdaren. Tako će osetiti svaki centimetar pa će oboje biti zadovoljni.

Bočno

Ako partner je obdaren, tada je za ženu najbolje da bude u bočnom položaju. U toj pozi može lakše da se opusti i kontroliše njegove pokrete.

Misionarski

Herbenik je istakla da je upravo misionarska poza idealna za žene koje žele da uživaju, ali i zatrudne.

„Iako je reč o misionarskoj pozi, kako bi što uspešnije podražavao partnerku, muškarac iznad nje bi trebalo da se postavi nešto više nego uobičajeno, i to tako da je penis pri penetraciji umesto gore usmeren nadole.

Lezite na sto i obgrlite ga nogama ili ih oslonite na ivicu. Tako će njegove ruke biti slobodne pa će moći  vas miluje, a kako je partner uspravno, i vi ćete nesmetano moći da stimulišete sebe“, savetovala je.

Objasnila je i zašto bi u ovoj pozi lakše moglo da dođe do začeća.

„Za razliku od drugih poza, u tom položaju seme se duže zadržava u ženi. Postavljanje jastuka pod donji deo leđa i zadnjicu postaviće ženinu karlicu u viši položaj, što će dodatno olakšati oplodnju jajašca“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.