U vezi je, a daje vam komplimente

Prilično se često dešava da žena ne ume na pravi način da primi kompliment. Jedna od klasičnih situacija je ona u kancelariji: kolega za koga zna da je u vezi (bračnoj ili ne, nije bitno) uputi joj neki kompliment i žena se odmah pita šta je on time mislio.

Zašto joj je uputio kompliment? Da li on to flertuje s njom? Zna li njegova partnerka za njegovo ponašanje? Ako prihvati kompliment, da li onda i ona učestvuje u flertu sa „zauzetim“ čovekom – da li čini nešto prljavo? Da li bi trebalo da obavesti njegovu partnerku, pa neka ona vidi šta će s njim? Takve i slične misli proći će nemalom broju žena kroz glavu nakon što im kolega koji je već u vezi kaže, recimo: „Lepo izgledate danas“.

Stvarno, šta je on mislio time? Bukvalno ono što je rekao. Da ona lepo izgleda tog dana. Ne „hoćeš li u krevet sa mnom?“, ni „razvešću se i oženiću se tobom“. Samo „lepo izgledate danas“. Potpuno bezazlen kompliment, bez ikakvih zadnjih namera.

Šta žena da učini u takvoj situaciji? Da se nasmeši i zahvali na komplimentu, i ništa više. Po mogućnosti, i da se lepo oseća jer je neko pohvalio njen izgled. Analiza njegovih razloga za upućivanje komplimenta potpuno je izlišna.

Da li je baš nemoguće da kolega koji vam je uputio kompliment flertuje sa vama iako je već u vezi? Ne, nije baš nemoguće, ali šta i ako jeste tako? Vi u svakom slučaju nećete ništa pokušati sa nekim ko nije singl, zar ne? Prihvatanjem komplimenta i zahvaljivanjem vi ne flertujete, samo se ponašate normalno i učtivo. Ako on ima neke zadnje namere, to je njegova stvar – vi na te namere nećete reagovati. Ako nešto pokuša, odbićete, a unapred analizirati svaku njegovu reč i gest – zaista je besmisleno.

Da li bi, ipak, trebalo da obavestite njegovu partnerku? O čemu da je obavestite? O tome da je njen partner bio fin i učtiv prema vama, ni u jednom trenutku ne prelazeći granicu pristojnosti? Ne brinite, ako je on sklon prevarama, ona će to već u nekom trenutku saznati, a time što vam je uputio nekoliko lepih reči stvarno nije počinio nikakav greh.

Dakle, opustite se i uživajte. Zašto i ne biste, kad ste upravo dobile pohvalu?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.