U vezi vam je dosadno

Nekada, kad ste svog dragog ili dragu tek upoznali, bilo vam je lepo s njima i zanimljivo. Nemaju baš iste sklonosti kao vi, ali to je samo doprinosilo tome da vam budu zanimljivi – bilo bi dosadno da ste skroz isti. Veza je lepo tekla neko vreme, ali sada sve češće hvatate sebe kako zevate (metaforično ili stvarno) kao mačka koja se dosađuje. Nije da vi očekujete od voljene osobe da se ponaša kao klovn da bi vas razveselila, ali ne želite baš ni da se pored nje osećate „smoreno“ – a to vam se dešava.

Recimo, njegova ideja zabave jeste da jednom nedeljno ide na kartanje s društvom (nije kocka u pitanju, ne kartaju se za novac), a vas karte ne zanimaju, niti vas on uopšte zove da im se pridružite („muška zabava“). Ostatak vremena ili je na poslu ili vegetira ispred televizora, jer je umoran nakon posla. Kada pokušate da se našalite, da ga malo razveselite, on se ne smeje, jer ne razume vic (ako vas je uopšte čuo, ako nije zablenut u televizor u toj meri da ne registruje šta se dešava oko njega ni da li mu se, slučajno, neko obraća). Kao što se on ne smeje vašim vicevima, ne smejete se ni vi njegovim, pošto ih on nikad i ne priča. Seks? Ima ga, ali je u pitanju rutina. Jasno vam je koliko dosadan može da bude ovakav život, ali šta uraditi povodom toga?

Ono što se obično radi u takvim situacijama jeste da se krivica potraži u onom drugom: „Hajde, pokreni se malo, nemoj samo da izigravaš zombija!“ Takav postupak ne urodi plodom. Onda se, možda, upitate jeste li ipak vi krivi – možda vi ne umete da podstaknete svog partnera/partnerku, da ih motivišete na zabavu? Možda ste, zapravo, „smor“ vi? Potrudite se da date sve od sebe, da smislite neke zanimljive akcije, možda i neko putovanje, kako biste uneli malo živosti u zaista previše učmao zajednički život. Međutim, ni to ne upali – vaš partner ili partnerka nisu čak ni zainteresovani za ono što im predlažete.

Ako ste u ovakvoj situaciji, razmislite – da li stvarno još uvek volite vašeg partnera ili partnerku? Ukoliko ih volite, pokušajte da se podsetite zašto, šta je to što vas je privuklo kod njih (postoji li to još uvek kod njih), pa pokušajte to da ponovo pokrenete kod njih. U vezi nije sve u osećanjima, ima dosta toga i u glavi, u planiranju, u iznalaženju različitih rešenja…

Ne ide? I dalje je sve učmalo i dosadno? Onda je vreme da razmislite o mogućnosti da ste vas dvoje zapravo dva različita sveta – i da tu nema pomoći. Složiti se oko zanimljivosti nećete, a inercija je jedini razlog zašto ste još uvek zajedno. Tužno, ali dešava se i to. U takvoj situaciji razlaz je jedino povoljno rešenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.