Ubediti ga da proslavi vaš rođendan

Ima muškaraca koji odlično pamte datume – može se čak desiti da vaš dragi bolje pamti godišnjice i slične datume nego vi i da vam je prosto neprijatno zbog toga. Međutim, ima i onih muškaraca koji datumima ne pridaju neki veliki značaj, pa ih i ne pamte, čak ni one datume koji vama deluju značajno, recimo, vaš rođendan.

Za njegov rođendan vi mu organizujete proslavu, kupite mu neki lep poklon, spremite mu omiljenu hranu, što mu sve sasvim sigurno prija (mada, naravno, progunđa nešto u smislu da nije trebalo toliko da se gnjavite). Kada je vama rođendan, dešava se da ga se on i ne seti ili vam donese buket cveća s pijace. Onda se vi pitate da li mu značite onoliko koliko on znači vama i kako da ga navedete da se malo više potrudi oko vašeg rođendana. Hej, pa rođendan vam je jednom godišnje, nije mu valjda toliko veliki napor da se bar tada potrudi?

Za početak, to što se on jedva seti vašeg rođendana uopšte ne mora da znači da mu nije stalo do vas. Možda on rođendanu kao takvom ne pridaje veliki značaj, po principu da je to za decu, a vi ste ipak odrasli ljudi, ili već nešto slično. U tom slučaju najverovatnije ni sopstvenom rođendanu ne pridaje bilo kakav značaj i mada će uživati u tome što se vi trudite oko njega, potpuno je iskren kada vam kaže da zaista niste morali – mogli ste samo da mu kupite simpatičan poklončić, da mu date neko lepo jelo (može i naručeno) i da se obmotate oko njega – i on bi bio podjednako srećan.

U redu, voli on vas, ali rođendane ne smatra značajnim. Međutim, vi rođendane smatrate bitnim ili bar zgodnom prilikom da se slavljem i poklonom i maženjem voljenoj osobi pokaže koliko vam je stalo do nje – i zato biste ipak volele da se on više potrudi oko vašeg rođendana. Kako ga navesti da tako postupi? Evo nekih ideja.

Pošto većina muškaraca voli, bar u nekoj meri, da se takmiči (ne samo s drugim muškarcima već i s vama), može da bude dobra ideja da vi njemu priredite super slavlje za rođendan (naravno da mu ga nećete prirediti samo zbog toga, to je samo dodatna pogodnost). To ga može navesti da poželi da vam uzvrati istom merom ili da vas nadmaši – da on vama organizuje još lepše slavlje.

Ako je vaš dragi od onih koji ne pamte datume, možete na frižider okačiti kalendar na kome je obeleženo kad je vaš rođendan. Tako će ga se setiti nekoliko dana unapred. Podsećajte ga na to da će vam biti rođendan (ne prenapadno): povremeno spomenite da je vaš rođendan uskoro, nekom drugom prilikom spomenite koliko vam znači to što ćete vaš rođendan provesti zajedno, koliko vam znači da zajedno slavite taj dan… Tako će, čak i ako njemu proslave rođendana ne znače ništa, shvatiti da vama znače. Pošto vas voli, želeće i da udovolji vašoj želji.

Srećno, i srećan rođendan!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.