Ugraditi silikone zbog dečka?

Mnoge žene, i mlađe i starije, bar povremeno razmisle o ideji da ugrade silikone i tako povećaju svoje grudi. Neke od njih kažu da bi to učinile zbog sebe, neke od njih bi to zaista i učinile zbog sebe, a neke bi to učinile da se dopadnu određenom muškarcu koji bi, eto, baš voleo kada bi one imale veće grudi.

S jedne strane, čak i nije toliko loše ako žena otvoreno kaže da želi da ugradi silikone da bi se dopala svom muškarcu – nije loše utoliko što je bolje da bude iskrena prema sebi nego da pokušava da slaže sebe da to zapravo radi zbog sebe (naravno, ovo se ne odnosi na one dame koje zaista zbog sebe žele da ugrade silikone, jer smatraju da će sebi tako lepše izgledati i da će im veće grudi povećati i samopouzdanje). Pitanje je: treba li žena da u svoje telo ugradi komadiće silikona kako bi izgledala privlačnije muškarcu s kojim je?

U suštini, to zavisi od njenog odnosa s tim muškarcem. Ako je taj odnos više poslovni nego bilo šta drugo (recimo, brak iz računa, u kome on želi da pokazuje svoju suprugu veeelikih grudi), onda se ugradnja silikona može pokazati kao dobra poslovna investicija, isto kao što bi bila dobra poslovna investicija za ženu čiji je posao da bude imitatorka Pamele Anderson. U takvom odnosu, naravno, teško da može biti reči o ljubavi.

Ukoliko se ne radi o poslovnom odnosu, već o nečemu što bi trebalo da bude ljubav, besmisleno je hirurškim zahvatom menjati sopstveno telo da bi ono bilo privlačnije partneru (ili partnerki, što se toga tiče). Hirurške intervencije na telu imaju smisla ukoliko postoji zdravstveni problem, ali podvrgnuti se svim rizicima hirurgije samo zato što neko smatra da biste tada bolje izgledali? U redu je da vam on, recimo, obazrivo predloži da smršate ukoliko je vaša težina takva da vam ugrožava zdravlje, ali da traži od vas da idete pod nož jer ćete mu tako lepše izgledati niko nema prava – i, ako traži nešto te vrste od vas, najčešće se radi o tome da tu nema prave ljubavi; možda se u nekim stvarima slažete, ali ljubavi nema, inače biste mu bili lepi takvi kakvi ste.

Šta učiniti ako vaš dragi predloži nešto slično? Izređajte gomilu fizičkih nedostataka koje on ima (pivski stomačić, zapušteni mišići i slično, što više – to bolje) pa mu predložite da se hirurgiji podvrgnete oboje, tako da vi nabacite grudi kao Lolo, a on telo s toliko (silikonskih) mišića da nadmaši i mister univerzuma. Ukoliko ga to ne trgne i ne shvati besmislenost svog predloga, potražite nekog ko će želeti živu osobu, a ne plastičnu lutku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.