U trendu

Uklapate li se u prosek: Kada je idealan tajming za prvi seks sa novim partnerom?

Na pitanje posle koliko dejtova je “normalno” prvi put voditi ljubav, svako će dati različit odgovor. U istraživanju u kojem je učestvovalo 5.500 američkih samaca, ispanici su odgovarali na niz pitanja o vezama, a jedno se i odnosilo na vreme prvog seksa. A dobijeni rezultati su veoma zanimljivi.

Naime, više od 35 odsto anketiranih je izjavilo da su najviši nivo sreće imali kada su se za prvo vođenje ljubavi odlučili posle petog izlaska!

Zbog čega je baš broj 5 čaroban? Naučnici smatraju da nam pet izlazaka daje priliku da bar delimično upoznamo osobu s kojom se viđamo.

U tom periodu već možemo da otkrijemo neke njihove osnovne osobine – da li su negativni ili pozitivni, raspoloženi ili tmurni, pristojni ili bezobrazni…

Takođe, do petog dejta većina ljudi će već imati sliku u glavi da li im novi partner odgovara ili ne, i da li se slažu u najvažnijim stvarima. Ako sve ide kako treba do magičnog petog izlaska, onda je vođenje ljubavi poslednji test za vašeg partnera. Naravno, ako niste spremni za intimne odnose, vi odlučujete kada ćete, i da li ćete ih imati.

Logično, ukoliko vas samo zanima “akcija” za jednu noć, broj izlazaka postaje nebitan. Međutim, sve ovo ne znači da je srećna romansa zagarantovana posle petog dejta, a da su ovi podaci relativni najbolje pokazuje činjenica da je čak 25 odsto ispitanih muškaraca i žena priznalo da se kod njih seks za jednu noć pretvorio u vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.