Upoznavanje preko Interneta: izbor slike

Nekada se na upoznavanje preko Interneta sumnjičavo gledalo. To se ni danas nije u potpunosti promenilo, ali je ovakva vrsta početka veze ipak postala nešto prihvatljivija, a postaje i jasnije kako postaviti svoj profil na sajtu za upoznavanje kako biste postigli ono što želite. Jedna od bitnih stavki su i fotografije.
Ima onih koji ne žele da postave svoju fotografiju, ili bar ne onu noviju, već postave neku iz mlađih dana, kad su bolje izgledali. Tako će možda privući više pažnje, možda i neće, ali će svakako uslediti iznenađenje prilikom upoznavanja uživo, moguće i razočaranje i/ili ljutnja – niko ne voli kada ga lažu. Plus se tu umeša i strah jer znate da nešto krijete, nervozni ste zbog toga, i cela stvar ispadne znatno neprijatnija.
Najbolje je da vaše fotografije ne budu starije od šest meseci (ako jesu starije od toga, naznačite to, recimo, to je vaša slika iz srednje škole). Na glavnoj fotografiji, prvoj koju će neko zainteresovan videti, bilo bi dobro da budete samo vi, i da niti pozirate, niti da to bude neka fotografija na kojoj su vas "uhvatili" dok ste radili nešto (krijete se iza drveta, na primer). Na drugim fotografijama koje ćete priložiti može da bude i poziranja, drugih ljudi, bavljenja aktivnostima koje volite, ali na glavnoj bi trebalo da budete samo vi.
Takođe, dobra je ideja da ljudi mogu da vide kako vam izgleda lice i kako vam izgleda figura. Zastrašujuće? Možda, ali oni kojima ste fizički neprivlačni će već tu odustati, pa nećete gubiti vreme s njima. Neće smetati ako na nekim fotografijama budu vama drage osobe, ali je dobro da ne bude previše slika na kojima ste okruženi osobama suprotnog pola, da ne biste nekog doveli u zabunu (da ste ženskaroš, da imate devojku (a to vam je zapravo sestra), da ste udate, da imate decu…). Svakako, ako imate decu, to ne treba da krijete, definitivno vam nije potreban neko ko ne bi prihvatio i vašu decu, ali nije ni da treba dovesti nekog u zabunu da se radi o vašem detetu kad je zapravo reč o sestriću.
Ukratko: budite iskreni, razmislite na koji način želite da vas vide, potrudite se koliko je moguće da svojim fotografijama nikog ne dovedete u zabunu, i trebalo bi da bude u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.