U trendu

Uradite samo jednu stvar u misionarskoj pozi i svaka žena će se raspametiti

Ako vas zanima koja je poza idealna za to da žena postigne orgazam, ‘pravi’ odgovor dalo je dvoje naučnika, nakon što su promatrali protok krvi prema klitorisu tokom različitih seksualnih aktivnosti kod ispitanika, prenosi The Sun.

Zaključak je da se najbolje vratiti osnovama, dobroj staroj misionarskoj pozi, ali tako da je ispod ženine zadjice podmetnut jastuk.

Jedan par istraživača iz privatne ginekološke klinike New H Medical u New Yorku, deset je minuta promatrao protok krvi u klitorisu pre i nakon seksa kod jednog para koji je pristao volontirati u različitim pozama. Za merenje protoka krvi korišćen je ultrazvučni skener.

Prema izveštaju dr. Kimberley Lovie, koja vodi istraživanje klitorisa ultrazvukom, isprobali su pozu kauboja (licem u lice, dok žena sedi u krilu muškarca), misionarski položaj, sa ili bez jastuka ispod ženine zadnjice, i pseću pozu, u kojoj oba partnera kleče, a muškarac ženi prilazi iza.

– Najmanju količinu direktnog podražavanja klitorisa, a onda i vatrometa, izmerili su za vreme pseće poze, koja je završila  sa zanemarivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, što bi moglo biti ključno za to što ova poza izaziva relativno mali užitak kod žene. S druge strane, najuspešnijom se pokazala dobra stara misionarska poza, ali uz uslov da se pod ženinu zadnjicu podmetne jastuk – kaže dr. Lovie.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.