U trendu

Uuups: 5 najvećih grešaka u telefonskom muvanju

Sadržaj poruke je od ključne važnosti za nastavak komunikacije

Često zanemarujemo koliko je komunikacija bitna, čak i kada se radi o SMS porukama, a naročito ako nekoga “muvamo” preko telefona.

Brz ritam života neminovno ubrzava i proces upoznavanja, i najlakše je nekoga “startovati” preko telefona ili društvenih mreža, i tu leži najveći problem.

Ukoliko želite da ona pristane da se vidi sa vama ili uopšte da nastavi komunikaciju, vodite računa i nastojte da izbegnete 5 najvećih grešaka u telefonskom muvanju koje je izdvojio američki sociolog Erik Klinenberg.

Hej ili zdravo
Ovakva poruka je dvosmislena i zbunjujuća – druga strana ne zna kako da na nju odgovori jer nema bilo čega konkretnog. Preostaje joj jedino da odgovori na isti način, što je ne samo besmisleno, već je i prilično detinjasto.

Beskonačno dogovaranje
Pošaljete devojci SMS: Da li si slobodna u petak? A ona odgovori: Ne mogu tada, a da se vidimo u ponedeljak. Vi naravno imate poslovne obaveze u ponedeljak, i komunikacija se razvlači unedogled, što samo dovodi do gubljenja interesovanja sa obe strane.

Preduge poruke
Da se razumemo, preduge poruke su veoma naporne, a i stvaraju pogrešnu sliku o pošiljaocu, jer odmah stičemo utisak da se radi o napornoj osobi.

Uostalom mnogo toga se može reći i sa malo reči, a to će druga strana uvek znati da ceni.

Nepismenost
Najveća boljka svih koji često koriste SMS poruke – gramatičke greške, čudne i nerazumljive skraćenice, slova “progutana” u brzini – to je sve recept za katastrofu. Ne samo što ćete ispasti neozbiljni, nego će ona logično zaključiti da bi radije da nađe nekog malo pismenijeg.

Blejanje
Ukoliko ne želite da ličite na tinejdžera koji je tek otkrio da postoje devojke, nećete slati poruke tipa: Hoćeš da blejimo kasnije? Neozbiljno i dvosmisleno, sigurno ne želite da ostavite takav utisak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.