U trendu

Vaš bivši ne podnosi vašeg novog partnera (1)

Vaša prethodna veza je okončana i sada imate novog partnera. Sticajem okolnosti, vaš bivši partner je u nekoj meri i dalje deo vašeg života, i može da bude veoma problematično ukoliko on ne podnosi vašeg novog partnera.
Neko bi na ovakav problem mogao da pomisli: „Ma, srediću ja to“, ali to će teško ići. Ne možete da „naredite“ bivšem partneru kako će da se ponaša, a još manje kako će da se oseća spram vašeg novog partnera – sasvim lako se može desiti da ne možete čak ni da utičete na njegova osećanja, što znači da situaciju ne možete da promenite. Ono što možete jeste da pokušate da svoje reakcije malčice prilagodite kako biste ublažili problem.
Za početak, pokušajte da zamislite kako se vaš bivši partner oseća povodom cele stvari. Možda to ne deluje tako, ali vaš novi partner, samim tim što postoji u vašem životu, podseća vašeg bivšeg partnera na ono što je raskidom ili razvodom izgubio, i to podsećanje ume da zaboli. Sasvim je moguće da je ono što vaš bivši oseća zapravo tuga zbog gubitka – tuga se često manifestuje kao bes, naročito ako neko ne želi da pokaže da je povređen. Lakše je saosećati ako znate da se iza neprijatnog ponašanja kriju tuga i povređenost, a ne zloba – što ne znači da ste dužni da tolerišete svaki ispad.
Pokušajte da komunicirate s bivšim ili bivšom. Razgovor s njima možda može da pomogne, doduše, samo u onim situacijama kad vas ne baci glavačke u gomilu negativnih emocija. Čak i kada vas bivši iznerviraju, pokušajte da malčice sačekate s reakcijom i da ne reagujete onoliko oštro koliko biste isprva poželeli. Ponekad je najbolja opcija malo se povući dok ne smislite neko pozitivnije rešenje, a čak i ako ništa pozitivno ne možete da smislite, povlačenje je nekad najkorisnije u datom momentu (na vama je da procenite kada i zbog čega ćete se povući, a kada bi povlačenje samo pogoršalo stvari).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.