U trendu

Vaš momak vam je nešto čudan… (1)

Upoznale ste finog momka, dopao vam se, dopali ste se i vi njemu, i sada ste zajedno. Dovoljno ste dugo zajedno da biste stekli neku zajedničku rutinu – ne rutinu u lošem smislu, da vam je postalo dosadno, već, jednostavno, rutinu koja vam oboma odgovara. Zna se ko šta i kad radi, zna se kada se viđate, ako ste i dalje studenti, zna se kada se uči (možda se i uči zajedno ili u istom prostoru)… Lepo ste se uhodali, prijatno vam je i udobno, oboje ste vredni, imate dobre radne navike i poštujete to jedno kod drugog. A onda…

Onda se stvari promene, to jest, vaš momak promeni navike. Više ne uči onako revnosno kao nekad, ili kao da zabušava na poslu, ni inače mu ponašanje nije onako ustaljeno kao što je bilo… Zbunjeni, menjate i vi svoj raspored ponekad da biste mu se prilagodili, a kada ne promenite raspored, nema nikakve ljutnje s njegove strane, jednostavno prihvati da ste isplanirale tako-i-tako da provedete vreme i ne insistira. Ne razumete zašto se promenio. Šta li mu to znači? Muče vas pitanja, a, kako se stvari ne vraćaju na staro, počinju da vas muče i strahovi. Ne mislite da ima drugu, ne izgleda vam tako, ali te promene u navikama i manji entuzijazam za ono čime se bavio (bilo da se radi o učenju ili o poslu) – ma, da se on ne drogira? Čudan vam je nešto – stvarno, da se ne drogira? Ako je tako, da li bi trebalo da pobegnete sad, dok ne budete povređene?

Da li vam ova situacija zvuči poznato? Prepoznajete se u njoj? Onda se verovatno prepoznajete i u latinoameričkim sapunicama – niko ni sa kim ne priča kako treba, niko ne pita direktno u čemu je problem i zašto se nešto promenilo, svi oklevaju da kažu bilo šta i tako se nesporazumi i njihove posledice vuku kroz nekoliko stotina epizoda. Ovo vam verovatno ne zvuči kao nešto što želite u svom životu. Dakle, šta učiniti? O tome pročitajte sutra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.