U trendu

Veza iz koristi (2)

Veza iz koristi nije nikakva retkost, ali bi je trebalo izbegavati – korist možete steći na druge načine, dok bi veza trebalo da bude iz ljubavi i zato što ste srećni s tom osobom. Juče smo pisali o nekim tipovima veze iz koristi, a danas evo još nekih – sve bi ih trebalo izbegavati.
Ta osoba vam povećava samopouzdanje. Verovatno ste čuli bar nekog da kaže da se s tom osobom oseća dobro u svojoj koži. Međutim, ne bi trebalo da zavisite od drugih da vam nahrane ego i/ili povećaju samopouzdanje, takvu snagu treba naći u sebi. Ako zavisite od neke druge osobe kako biste imali samopozdanje, onda samopouzdanje zapravo nemate – i šta se dešava jednom kad ne budete više s tom osobom? Naravno da treba da se osećate dobro u vezi, ali vaš dobar osećaj ne treba da zavisi isključivo od osobe sa kojom ste.
Preko veze do vrha. Za poslovni uspeh neretko vam je potrebno da poznajete prave ljude, a ima i onih koji će otići u krevet s određenim ljudima kako bi postigli poslovni uspeh. Nekada se u tu svrhu ne koristi isključivo pristajanje na seks, već i pristajanje na vezu, čak i dobijanje dece s tom osobom kako bi vas ona "pogurala" u poslovnom svetu. Samo, pored toga što tako iskorišćavate tu osobu, što je nemoralno, ni uspeh nije zaista vaš, a ako ima i dece, do rađanja je došlo iz potpuno pogrešnog razloga.
Popravlja vam imidž. S kakvom osobom ste u vezi može dosta toga da kaže i o vama, pa neki to koriste kako bi popravili sliku koju drugi imaju o njima. Tu spadaju i veze s bilo kim samo da vas ne bi pitali zašto niste ni sa kim, kao i veza s određenim tipom osobe jer želite da ljudi steknu određenu sliku o vama. Gde je tu ljubav? Nema je.
S tom osobom ste kompletni. Svojevremeno popularisan filmom "Džeri Megvajer" s Tomom Kruzom, ovaj razlog za vezu je potpuno pogrešan. Vi već jeste kompletni kao osoba – a ako niste, veza to neće popraviti. Premda je idealno da već budete kompletni kao osoba pre nego što se upustite u vezu, nije neophodno, to možete postići i kasnije – ali ne zbog veze, ne time što ste u vezi – to je nešto što zavisi samo od vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.