U trendu

Veza kao brza hrana

Danas je čest slučaj da se u nedostatku vremena hranimo brzom hranom (raznorazne grickalice, pecivo iz pekare koje usput pojedemo, hamburger, pomfrit, koka-kola meni ili naručimo da nam donesu picu na kućnu adresu ili na posao). Zaboravlja se na kompletan obrok sa sve lepim tanjirima i blistavim escajgom. Takvo ponašanje prenese se i na ljubavni život.

Naravno, kao što nam život na brzoj hrani baš i neće doneti zdravlje (ne, velika doza masnog i preslanog pomfrita se ne računa kao velika doza povrća), tako nam ni tretiranje veze kao da se radi o obroku brze hrane neće doneti sreću u ljubavi. Usputno pozdravljanje voljene osobe kad se stigne kući, seks na brzaka, izostanak iole dužeg razgovora, sve to, kao i brza hrana, može ponekad, ali ako postane redovna praksa… Ukoliko živimo samo na brzoj hrani, počnemo da patimo od različitih zdravstvenih tegoba, a ako ljubavnu vezu tretiramo na taj način, veza propadne.

Šta učiniti da se to ne desi?

Evo nekih sugestija. Kada želite neki lep, kompletan obrok, planiranje je veoma bitno, zar ne? Odvajanje vremena za pripremu namirnica, kao i vremena da se ta hrana na miru i s uživanjem pojede. Na sličan način treba isplanirati i vreme s voljenom osobom – ne u smislu da će vam svaki zajednički trenutak biti po unapred utvrđenom rasporedu, već da odredite vreme, makar to bilo i jednom nedeljno, koje će biti samo za vas dvoje (nezavisno od toga da li imate decu – i uz decu vam je potrebno vreme samo za vas dvoje kao par). Psihički i fizički se pripremite za to vreme kao za neku vrstu sastanka, a onda u tom vremenu (može da bude i zajedničko izležavanje i maženje na kauču, uz gledanje nečega što vam se oboma gleda) natenane uživajte. Dok traje to vreme za vas kao par, pokušajte da ne pričate ni o poslu ni o deci – pričajte o vama, ili samo uživajte u prisustvu voljene osobe.

Kada vam se neko jelo u restoranu dopadne, običaj je da se uputi kompliment uslužnom osoblju. Slično tome, voljenoj osobi treba davati komplimente – pohvalite izgled voljene osobe, hranu koju vaša draga sprema, čistoću i miris veša koji vam ona opere, njegovu opravku česme koja je curela… Pokažite da primećujete šta sve čine za vas i pohvalite to. Ako je voljena osoba svesna toga da je smatrate divnom i poželjnom osobom, potrudiće se da bude još divnija i poželjnija.

Podrazumeva se: oba partnera treba da tretiraju vezu kao lep porodični obrok, a ne kao nešto što se konsumira na brzaka. Tada će i veza biti nešto što traje i donosi zadovoljstvo, ne samo nešto što se smandrlja u žurbi i ostavi vas suštinski nezadovoljnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)