U trendu

Veza s najboljim prijateljem

Nije retka situacija u životu zaljubiti se u najboljeg prijatelja. Već ste bliski, dobro se znate, poštujete se… Ipak, takve veze neretko ne uspeju, a posledice neuspele veze s najboljim prijateljem mogu da budu zaista bolne. Evo šta je, okvirno, potrebno kako bi veza s najboljim prijateljem funkcionisala.
1. Podjednaka želja obe strane za vezom. Potrebno je da oboje želite tu vezu, istim ili sličnim intenzitetom. Ako jedno želi vezu, a drugo baš i ne, ili je neodlučno, ili mu/joj je stav: „Pa ajde da probamo…“, nije verovatno da će ta veza uspeti.
2. Želji za vezom nije prethodilo nešto krupno u vašem ili njegovom životu. Naime, može se desiti da do želje s vezom dođe nakon neke tragedije, kao što je smrt u porodici, ili posle nekog velikog uspeha, ili nakon teškog raskida… Samo, pošto su to pogrešni razlozi za vezu, nije verovatno da će ta veza opstati. Izuzetak je raskid koji je nastao nakon što je on shvatio da je s pogrešnom osobom i da zapravo želi da bude s vama – dakle, tu je njegov razlog za vezu taj što vas voli, a ne taj što mu je potreban oporavak od raskida.
3. Oboje ste emotivno stabilni. Pod ovim mislimo na to da vam emocije prema najboljem prijatelju, ili njegove prema vama, nisu podstaknute time što jedno od vas dvoje ima problem s pićem ili neki psihički poremećaj. Ukoliko problemi te vrste postoje, trebalo bi prvo ih rešiti, a tek onda razmišljati o vezi.
4. Jedno drugo privlačite i fizički.
Nije da postoje garancije da će vam veza uspeti ukoliko su sva četiri navedena uslova ispunjena, ali tada su veće šanse da vam uspe. A ukoliko ne uspe, cena neuspeha bi mogla da bude bolna, moguć je gubitak prijateljstva, kao i drastičan gubitak samopouzdanja koji će vas dalje blokirati u ljubavnom životu – jer ako vam nije uspelo sa nekim sa kim se znate, gajili ste lepe emocije jedno prema drugom i pre veze, poštujete jedno drugo, s kim bi onda uopšte moglo da vam uspe?
Oprezno – i srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.