U trendu

Vođenje ljubavi nakon apstinencije

Kada su u dugoj vezi, mnoge žene počinju da veruju kako će ta veza trajati večito (hej, zar ne želimo svi da u lepoj vezi ostanemo do kraja života?) i da se više nikada neće svlačiti pred nekim drugim muškarcem. Tako sebi dopuste i da se malo zapuste, ugoje, voli ih njihov muškarac i takve… Onda se veza okonča (ne, ne zbog toga što su se one ugojile). Nakon nekog vremena, žena stupi u novu vezu, a posle još nekog vremena, dođe i do seksa s novim muškarcem. Nije više onako mlada i vitka kao što je nekad bila, ne oseća se baš najsigurnije i nije sigurna da bi uopšte trebalo da spava s tim muškarcem. Za dame u takvoj situaciji evo nekoliko saveta (naravno, na vama je da li ćete ih poslušati).

Dobra je ideja da sa seksom ne žurite. Veoma lako može se desiti da potrebu za nežnošću i bliskošću, koju osećate stalno, zamenite sa seksualnom željom, koju ipak ne osećate stalno. Bolje je sačekati nego požuriti; ako je on dobar muškarac za vas, imaće razumevanja.

Još uvek se osećate ranjivim? Onda teško da je stiglo vreme za seks – mentalnu blokadu nećete prevazići u postelji s novim muškarcem. Da ste likovi iz ljubavnog romana, on bi znao prave reči i prave dodire da vas opusti, pa da se prepustite divljoj strasti s njim. Pošto je on ipak muškarac od krvi i mesa (dobro po vas, jer ste i vi prava, živa osoba), to zaista teško da će se desiti, što znači – sačekajte.

Kako da znate da li je tempo kojim se odvija veza dobar za vas? Sledite svoj osećaj i teško da ćete pogrešiti. Opet, ako je on dobar muškarac za vas, razumeće ukoliko vam treba još vremena pre nego što odete u krevet s njim.

Još nešto: naučite da se osećate seksi u svakoj garderobi koju nosite. Nije vam neophodan seksi donji veš za to – ako ste vi seksi žena, a jeste seksi žena, onda ste seksi i u dubokim, udobnim pamučnim gaćicama (mala tajna: običan beli veš je ono što većina muškaraca najviše voli da vidi na svojim partnerkama).

Dakle, samo polako, dajte sebi vremena da se opustite, znajte da ste i dalje seksi i poželjne – i držimo vam palčeve da vam nova veza uspe!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar