U trendu

Vreme za vas i uživanje u tome

Ima onih kojima je vreme koje provode sami teret, ne znaju kako da se posvete sebi jer sebe definišu kao nekog ko se brine o potrebama drugih. A ima i onih koji umeju da uživaju u vremenu koje imaju samo za sebe – tog vremena najviše ima dok niste u vezi.
Daleko od toga da su veze loša stvar, ali većina ljudi oseća želju da se povremeno osami i posveti sebi. Plus, neke stvari je jednostavno lakše uraditi kad ne morate da brinete ni o čijim potrebama osim svojih sopstvenih. Pišete roman? Rešili ste da konačno „pročešljate“ dela velikih filozofa i vidite o čemu se tu radi? To, i mnogo toga drugog, znatno je lakše izvesti ako ne morate da prekidate da biste spremili večeru za porodicu, okupali decu i poigrali se s njima, ušuškali ih u krevet… To su sve divne stvari, ali verovatno želite još ponešto u svom životu – a dok ste sami, imate više prilike da se na to još ponešto usredsredite.
Naravno, ima i situacija kad baš želite da je neko s vama. Treba vam neko da vas zagrli, kaže vam nešto lepo, uveri vas da ste divna i predivna osoba, da ste voljeni, da će, u krajnjoj liniji, sve biti u redu dokle god ste zajedno. Takve situacije su prelepe, ali nisu jedino lepo što postoji u životu.
To što ćete uživati u „singl“ vremenu i baviti se onim čime bi bilo teže baviti se kad ste u vezi (teže, ne i nemoguće) ne znači da nećete pokušavati da pronađete nekog s kime biste želeli da budete. Samo, ne bi trebalo očajnički tražiti bilo koga. Bolje je da uživate s ljudima koji vam se dopadaju, umesto da ste pod pritiskom da izlazite samo s onima za koje mislite da bi vam mogli postati partner ili partnerka ili vas upoznati s potencijalnim partnerom ili partnerkom.
Ukratko: uživajte i dok ste sami. Upoznaćete već nekog (sasvim moguće, onda kad se najmanje nadate, dok se bavite nečim što vam pričinjava zadovoljstvo), ostavićete lep utisak osobe koja ume da uživa, i onda ćete uživati i u društvu tog nekog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.