Za hitne slučajeve

Izlazite na veoma bitan sastanak, prvi ili jedan među prvima. U svakom slučaju, želite da ostavite što bolji utisak. Sve ste vrlo pažljivo isplanirali – ali i dalje postoji mogućnost da se desi nešto nepredviđeno, a tada je neophodno na brzinu improvizovati. Evo nekih nezgodnih situacija, kao i predloga šta da uradite ako ispadnete baš takav baksuz.
Vrlo pažljivo ste odabrali mesto za sastanak, ali kada ste stigli tamo, ispalo je da se ipak radi o pogrešnom mestu (možda je tog dana loša usluga, ili je muzika preglasna, ili je dečji rođendan, a vi ne želite gomilu glasne dece baš tada oko vas…). Bez panike! Popijte ono piće koje ste odmah naručili, a zatim predložite neko drugo mesto za izlazak.
Uhvatio vas je pljusak i na sastanak ste stigli skroz-naskroz mokri. Ni u ovoj situaciji ne treba paničiti – samo se pojavite nasmejani! Osim ako se radi o bolesno urednoj osobi, očaraćete osobu s kojom ste izašli svojim smislom za humor i time što se ne nervirate zbog sitnica.
Kasnite, a u žurbi i uzbuđenju zaboravili ste mobilni kod kuće, pa ne možete da javite da ćete zakasniti. To je zaista neprijatna situacija. Čim se pojavite na sastanku, nasmešite se, izvinite se zbog kašnjenja i pitajte možete li da se odužite jednim pićem.
Iznenadna pojava broj jedan: potpuno neočekivano, u kafiću (restoranu, ili gde ste već izašli) pojavilo se vaše društvo. Predstavite im osobu s kojom ste izašli, a ako vam se pridruže, ljubazno ih zamolite (naravno, tako da osoba sa kojom imate sastanak ne čuje) da što pre odu.
Iznenadna pojava broj dva: bivši partner ili partnerka osobe s kojom imate sastanak pojavila se za stolom. Ma koliko vam se njihova pojava ne dopadala, nabacite svoj najlepši osmeh, budite ljubazni i nemojte reći nijednu ružnu reč o njima.
Ispali ste trapavi: prosuli ste vino, zagrcnuli ste se dok ste jeli… Svakako da vam je veoma neprijatno zbog toga, ali potrudite se da sačuvate hladnokrvnost. Nasmešite se, recite da vam se takve stvari ne dešavaju često i nagovestite da je moguće da ste nervozni zbog blizine tako lepe devojke (ili pitajte da li je moguće da ste nervozne zbog njegove blizine).
Baksuzluci na važnom sastanku su, razume se, veoma nezgodni – ali uz malo smisla za humor i malo hladnokrvnosti čak i njih možete iskoristiti da se prikažete u povoljnom svetlu. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.