U trendu

Za uspešniju vezu (2)

Ono što ometa vezu jeste prikriveno nezadovoljstvo – s vremenom, ono narasta i „truje“ vam vezu. Zato je najbolje odmah reći da vam nešto smeta; vrlo je verovatno da vaš partner ili partnerka jednostavno ne znaju da vas nešto iritira.

Bez zvocanja i, ako ikako možete, bez kažnjavanja i kritikovanja. Pohvale kada je nešto dobro urađeno mnogo su efikasnije.

Bitno je ravnopravno rasporediti kućne poslove – inače dolazi do sukoba. Naravno da će onaj partner koji više vremena provodi na poslu imati manje obaveza po kući, ali niko ne treba samo da lenčari, dok ono drugo spada s nogu od umora.

Jedan od najčešćih uzroka sukoba u vezama je novac. Zato je neophodno da umete da vodite kućni budžet i da se poštuju dogovori na šta se i koliko zajedničkog novca troši.

Ne dopustite da vam seksualni život postane nepostojeći. Nije neobično da se učestalost odnosa proredi posle nekog vremena, ali potrudite se da vam vođenja ljubavi ne budu rutinska i da u njima zaista oboje uživate.

Ne zaklinjite se da nikada ne biste počinili preljubu. Zaklinjanje na bilo šta je u principu loša ideja, jer ne možete znati kako ćete se u nekom trenutku i pod nekim okolnostima osećati, niti kako ćete reagovati. Umesto toga, bolje je da se usredsredite na obuzdavanje previše impulsivnog ponašanja i da povremeno, kada znate da je to bezbedno i da niko neće biti povređen, učinite nešto impulsivno, kako biste zadovoljili potpuno normalnu želju za spontanošću.

Emocije koje ponekad ophrvaju muškarce mogu biti intenzivnije od onih koje ophrvaju žene. Ipak, to nije nešto oko čega se treba „kidati“ – ako on ne zatraži vašu pomoć, ili ako ne znate odranije da mu je, kada se oseća tako-i-tako, potrebno to-i-to, jednostavno ga pustite na miru. Proći će ga.

Do rasprava će sigurno dolaziti. Treba se samo potruditi da nikada ne kažete nešto za šta bi vam smetalo da kažu vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.