Zainteresovani za tuđe (2)

Nekad se desi da se jako zainteresujete za osobu koja je već u vezi, možda pomislite i da je to ljubav vašeg života. To nije nimalo jednostavna situacija, i može svima koji su u to uključeni da donese dosta bola – a možete i da odaberete da se ponesete časno, da ne jurnete da sebično otmete ono što ste poželeli.
Ukoliko se nalazite u situaciji da želite nekog ko je već u vezi, zastanite i razmislite. Da li je to nešto što vam se redovno dešava? Jedno je ako vam se prosto desi da se zaljubite u nekog ko je u vezi; nešto je sasvim drugo ukoliko vam se tako nešto desilo već pedeset puta, ukoliko vas redovno interesuju samo oni koji su već sa nekim. Tada imate ozbiljan problem koji bi prvo trebalo da rešite sa sobom.
A ako vas jako, jako privlači neka osoba, a u vezi ste s nekim drugim? I tada bi trebalo dobro razmisliti. Da li je to što ste se uopšte zainteresovali za nekog pored voljene osobe znak da tu osobu zapravo više ne volite i da bi tu vezu trebalo okončati? Ili vam je ta zainteresovanost samo izgovor da se ne bavite nekim drugim problemima? Uz to, bilo bi dobro ako možete da saznate da li osoba koja vas interesuje redovno izlazi sa onima koji su već u vezi – tada tu osobu ne interesujete vi kao vi, već samo želi još jednu "osvajačku recku".
I, setite se da postoji razlika između toga da nekome preotmete osobu s kojom je u vezi i toga da se ponesete kao odrasla, odgovorna osoba. Da li to znači da nužno morate da odustanete? Ne uvek. Možete osobi koja vas je toliko privukla staviti do znanja da ste zainteresovani – a onda se povucite i čekajte na njen potez. Pružite joj punu slobodu da odluči da li želi da okonča vezu u kojoj je i da bude s vama, ili bi ipak da ostane u sadašnjoj vezi. Na taj način ne dolazi do preljube, a imate šanse za sreću. Dok čekate na odluku, nije da morate ucveljeno da sedite kod kuće i iščekujete, možete slobodno da nastavite sa svojim životom – ako ste zadovoljni svojim životom, bolje ćete se osećati, a usput ćete i biti privlačniji.
Ljudi smo, i situacije u našim životima nisu uvek idealne. Ipak, treba se potruditi da ne otimate tuđe, već da na drugi način dođete do onoga što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.