U trendu

Zaljubite se u partnera ponovo, otkrivamo kako!

Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora sa partnerom može samo pomoći da se više zbližite.

Novinarka Marta Zaraska podsetila je da pravo blisko partnerstvo između dvoje ljudi koji se vole može poboljšati i njihovo fizičko zdravlje i pozitivno uticati na imunitet, dužinu života i na stanje organizma.

– Mnogo je načina i objašnjenja kako možemo poboljšati naše odnose i ljubavne veze – kaže Zaraska.

Prema njoj, najbolji savet koji se može dati parovima je da „zajedno isprobavaju nove stvari i ne dopuste da im se ponavljaju uvek isti obrasci ponašanja“.

Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora sa partnerom može samo pomoći da se više zbližite – kaže Zaraska, a napominje i da „strah može dodatno povećati privlačnost“.

Znamo da se*sualno uzbuđenje uzrokuje fizičku reakciju u telu, no ponekad telo ima osećaj straha i paniku pomeša sa se*sualnom privlačnošću – objasnila je Zaraska.

– To potkrepljuju i neka istraživanja – kaže ona i navodi jedno u kojem se od ispitanika tražilo da dok se spuštaju po velikom toboganu u zabavnom parku ocene privlačnost onih koji sede do njih. Istraživanje je otkrilo da su ocene za privlačnost i kod muškaraca i kod žena bile više onima koji su više vremena proveli u vožnjama.

– Dovoljno je pogledati neki strašniji film da vam strah koji osećate uz partnera podstakne uzbuđenje i leptiriće u stomaku kakve ste možda imali kad ste ga prvi put videli – rekla je Zaraska za Mind Body Green.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.