U trendu

Zapanjićete se: Utvrdili koliko se muški polni organ uveća tokom erekcije

Najveći broj muškaraca tokom erekcije “dobije” manje od četiri centimetra u dužini penisa, kako pokazuje istraživanje američkog Univerziteta “Irvine” iz Kalifornije, prenosi Daily Mail.

Njihovi istraživači proučavali su 274 muškarca.

Testirali su ih na erektilnu disfunkciju, a potom su im u podnožje genitalija ubrizgali materije koje proširuju krvne žile. U isto vreme su bili izloženi audiovizuelnoj seksualnoj stimulaciji.

Ustanovili su kako su polni organi 74 odsto učesnika porasla za četiri ili manje centimetara. Kod preostalih 26 odsto penis je u proseku bio veći za 5, 3 centimetara u odnosu na opušteno stanje. Tokom istraživanja prosečna dužina penisa u erekciji iznosila je 15, 5 centimetara.

Istraživači kažu kako je slabija erekcija zabeležena kod muškaraca starijih od 55 godina koji imaju različite upale u telu, što smanjuje protok krvi i elastičnost tkiva, a to negativno utiče na rast polnog organa tokom erekcije.

Penis normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra, što se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile.

Američki istraživači su utvrdili i da rasa ili činjenica da li je muškarac singl nema baš nikakvog uticaja na to koliko se polni organ menja u erekciji. Takođe, ni veličina penisa ne određuje broj centimetara koji penis dostigne tokom erekcije, čak je primećeno da je veća verovatnoća da muškarci sa manjim penisima u opuštenom stanju imaju bolju erekciju.

Zanimljivo je međutim da pušači rizikuju da im erekcija ne bude najbolji saveznik. Naime, za stvaranje erekcije ključan je protok krvi, a cigarete sužavaju žile i prave probleme s cirkulacijom, a samim tim i sa dopremom krvi u penis. Na kaju svega to može da rezultuje manjim polnim organom u erekciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar