U trendu

Zašto muškarac nikad ne ostavlja ženu zbog ljubavnice?

Žena, deca i ljubavnica – kompletan set za mušku sreću…

Ljubavnica, kao i svaka druga žena, često je u zabludi, nadajući se da će pre ili kasnije njen partner napustiti svoju ženu i ponuditi joj brak i svoje srce. Mogu proći meseci, ponekad i godine, a da muškarac i dalje obećava da će podneti razvod – iako ne radi ništa. Iskreno, muškarci vrlo retko ostavljaju svoju ženu zbog ljubavnice, a evo i zašto:

Pogodnosti

Razmislite o tome: on ima ženu koja mu uvek spema hranu i brine o njemu i ima ljubavnicu koja će zadovoljiti sve njegove seksualne fantazije – ovo je veoma pogodno za muškarce. Kod kuće ih uvek čeka ukusna večera, ispeglana košulja i omiljeno mesto na kauču, a kada je umoran od života primerenog porodičnog čoveka, može da ode kod svoje ljubavnice, gde može da se ponaša strastveno. Nakon razvoda, moraće sam da misli o kuvanju, čišćenju i tako dalje… Da živi u ljubavnom trouglu, mnogo je zgodnije sa njegovog gledišta.

Omogućava im da održe uobičajeni način života

Porodica – tu su rođendani, zajedničke posete rođaka, porodične proslave, rekreacija sa decom i još mnogo toga. Odbijajući sve ovo, čovek odjednom gubi ogroman deo svog života i postoji velika praznina koja se ne može ispuniti. Osim ako ozbiljno namerava da se oženi sa ljubavnicom i stvori još jednu porodicu.

Nije finansijski profitabilno

Zaključak ugovora o braku – danas nije nova vest. Razvod podrazumeva podelu zajednički stečene imovine i mnoštvo drugih finansijskih obaveza. Stoga, prosperitetnim muškarcima, razvod braka nije apsolutno koristan sa materijalnog stanovišta.

Ima obaveze prema deci

Ponekad (ali ne uvek), glavna prepreka za napuštanje porodice su deca. Čovek koji je obavezan da igra ulogu dobrog oca, ne može napraviti izbor u korist određene žene, već nekoliko godina za redom nastavlja ljubavnu vezu sa strane. U početku će pomisliti da će ostaviti svoju ženu čim deca pođu u školu, a onda kada je završe… obećanje da će se razvesti se produžava za još 5 godina.

On ne očekuje dugoročne odnose sa strane

Osećaj novosti, strasti i uzbuđenja koje prate ovo stanje nakon prvog upoznavanja sa ljubavnicom, brzo prolazi. Za godinu dana ona više neće biti takva vešta tigrica u krevetu kao što je bila ranije i više će ga podsećati na njegovu ženu sa brojnim zahtevima.

Zbog toga, muškarci nikada ne ostavljaju porodicu zbog ljubavnice. Kada se umori od konstantnih tajnih sastanaka i anksioznosti da će ga neko slučajno uhvatiti, muškarci najčešće prekidaju vezu sa ljubavnicom i ostaju sa ženom u braku. Naravno, uvek postoji rizik da će žena saznati i neće želeti da ga vrati, ali ovo je posebna tema za diskusiju

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.