U trendu

Zašto oni varaju? (2)

Za prevaru je glavni razlog taj da su preljubniku u tom trenutku sopstvene potrebe bile važnije od toga što će povrediti voljenu osobu, što, između ostalog, znači da nije moguće nazvati je opravdanom, a koje su to konkretno potrebe bile zavisi od slučaja do slučaja. Mi iznosimo neke od češćih.
5. Promenili su se, a voljena osoba nije. Sretnu se onda kad imaju neka zajednička interesovanja i slične potrebe, veza im jedno vreme dobro ide, a onda se jedno od njih dvoje promeni, dok drugo ostane na istom, i nije nimalo voljno da prati voljenu osobu u novim stvarima. To koje se promenilo sretne nekog novog, s kime ima više zajedničkog (ili bar misli da ima više zajedničkog) – i dođe do prevare. Najčešće dođe i do raskida veze, ne samo zbog preljube već i zbog toga što više nisu na istoj talasnoj dužini.
6. Previše svađanja. Ima onih koji na neki način čak i uživaju u sukobima, ali nisu svi takvi. A ako je jedno od njih dvoje konstantno razdražljivo, stalno nešto prigovara, uvek je nezadovoljno, takva situacija u nečemu što bi trebalo da je "mirno porodično gnezdo" može da postane krajnje frustrirajuća – i da bude dovoljno da naiđe vesela, nasmejana osoba prijatnog ponašanja pa da dođe do prevare.
7. Nedostatak samopouzdanja. I on i ona su stidljivi, oboma im nedostaje samopouzdanje, nijedno nije baš srećno zbog toga, a pošto su oboje takvi, ne mogu jedno drugom da pomognu da se promene, mogu samo da saosećaju. To pomaže, naravno, samo se nekad desi da jedno od to dvoje naiđe na neku veoma atraktivnu osobu kojoj se dopadne, i oduševi ih što su privukli pažnju nekog toliko atraktivnog, i u tom oduševljenju odu predaleko.
8. Ispunjavanje fantazije. Dugo su sanjali da budu s nekom osobom s kojom nikada stvarno nisu ništa uradili – a onda im se pruži prilika za to i ne odole mogućnosti da ispune nekadašnji san. Najčešće kasnije shvate da bi bilo bolje da je to ostao samo san, ali šteta je već napravljena, voljena osoba je povređena i sad treba snositi psledice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.