Zašto svakog muškarca odbijaju pametne žene?

Iako žene sa stavom često misle kako je važno da pokažu svom partneru kako su pametne, najnovija istraživanja tvrde kako muškarce odbijaju dame koje pametuju i o svemu imaju svoje mišljenje, od politike, književnosti, mode pa sve do sporta.

Dame vole da pokažu kako se razumeju u sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija. Razlog se krije u činjenici da je muškarcima jednostavnije da izađu na kraj sa ženom prosečnih sposobnosti, jer kada dame pokažu da mogu biti jače od njih, oni osećaju da su im ego i muškost ugroženi.

Najnovije britansko istraživanje upravo je to i potvrdilo. Naime, muškarci ne vole kada žene pametuju, dok žene vole kada muškarci filozofiraju. Kako prenose strani mediji, na uzorku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbegavaju devojke koje o svakoj temi imaju i ističu svoje mišljenje.

Anketirani muškarci izjavili su da pametovanje žene čini manje privlačnim i ukida svaku tajnovitost i romantiku. S druge strane, od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi sa obrazovanim i informisanim muškarcem koji voli da priča o svemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.