U trendu

Zašto želite zauzetog?

Veliki broj žena je bar u nekom trenutku poželeo muškarca koji je već u vezi, bilo da je u pitanju bračna ili vanbračna veza. Nije svaka od tih žena nešto s takvim muškarcem i pokušala, ali poželela jeste. Postavlja se pitanje šta je to toliko privlačno u „zauzetima“.

U ljudskoj je prirodi da teži onome do čega je teže doći – izazov je veći, a negde postoji i uverenje da je ono što je manje dostupno verovatno i bolje (to uverenje nije uvek tačno, ali je uvreženo većini). Recimo, vidite skupe farmerke koje super izgledaju i rešite da se potrudite da baš do njih dođete. Skupite potreban novac, a onda saznate da je malopre prodat poslednji par. Neki bi na to slegnuli ramenima i samo se osećali malčice razočarano – a neki drugi bi tada još više poželeli baš te farmerke i obišli ceo grad u pokušaju da ih nađu.

Pitanje koje bi se tu sasvim razumno moglo postaviti jeste da li su te farmerke zaista toliko dobre, toliko bolje od svih ostalih i toliko neophodne za život – ili je njihova glavna privlačnost bila u relativno teškoj dostupnosti (zbog visoke cene), a onda i u još težoj dostupnosti (jer ih više nema u toj radnji). Drugim rečima, da li bi te farmerke delovale toliko fenomenalno da im je cena pristupačnija i da su lako dostupne?

Slična pitanja dobro je postaviti sebi i kada se radi o želji za vezom sa „zauzetim“ muškarcem (ili sa „zauzetom“ ženom, što se toga tiče). Da li zaista verujete da je ta osoba prava za vas, ili vas privlači zato što je tuđa, pa samim tim i teže dostupna?

Ukoliko zaključite da bi vam se ta osoba veoma dopala i da je singl, upitajte se šta vam se na njoj toliko dopada. Koje su to osobine, fizičke i/ili psihičke. A onda – verovatno pretpostavljate šta ćemo reći – potražite neku drugu osobu koja ima te osobine, osobu koja je slobodna i koju ne morate nikome da otimate niti da vezom s njom dovodite do nečije nesreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.