U trendu

Žene brutalno iskrene: Ovakvi muškarci nam nisu privlačni, a evo i zašto

Nema sumnje da su ukusi različiti, i da nas sve privlače različite stvari. To se naročito odnosi na nečiji fizički izgled.

Sa godinama muškarci, kao i žene, mogu da izgube na samopouzdanju usled promena izgleda.

Mnogi muškarci strahuju od gubitka kose, a nova studija je otkrila da njihove brige možda nisu potpuno neutemeljene. Novo istraživanje objavljeno u časopisu “Evolutionary Psychological Science” otkrilo je da su ćelave muškarce žene ocenile kao manje uspešne i privlačne.

U studiji je 120 žena pokazana fotografija muškaraca sa kosom ili bez nje, a zatim su zamoljene da ocene njegov karakter i osobine, prenosi Vecernji.hr.

Žene kojima je prikazan ćelav muškarac, u poređenju sa onim ženama koje su videle istog muškarca sa kosom, predviđale su da će on biti manje uspeša, prijateljski raspoložen i entuzijastičan. Takođe, smatrale su ga znatno manje privlačnim.

Profesorka Merien Fišer, koautorka studije sa Univerziteta Sent Meri u Halifaksu u Kanadi, smatra de je pomalo je zabrinjavajuće kako se muškarci percipiraju kada izgube kosu.

Ona smatra da ćelavost muškarca u današnjem svetu utiče na pogled ljudi, na uspeha u karijeri, pa i na samu privlačnost. Međutim, dodaje da muškarčevi unutrašnji kvaliteti treba da budu presudni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)