U trendu

Žene iskreno priznale: Ove seks poze baš i ne volimo

Da li je vaš ceo seksualni život bio laž? Jedna anketa ispitala je više od 1200 čitateljki Women’s Healtha o njihovim najmanje omiljenim položajima u seksu, a rezultati se mnogim muškarcima možda baš i neće svideti. Naime, žene su uobičajene poze kao što su doggy style, obrnutu kaubojku i 69 ocenile najgorim položajima u seksu, piše Men’s Health.

Muškarci su se dugo oslanjali na standardne poze poput misionarske jer su lake, efikasne i daju onaj dobar osećaj, ali kako se pokazalo, ženama te poze baš i nisu najdraže. Vrhunski stručnjaci otkrili su zašto pet mnogima omiljenih položaja jednostavno ne uspevaju kako su oni to mislili.

Doggy Style

Zašto ona nije za to: Jednostavno rečeno, previše je bolno. „Problem je u tome što joj možda nabijate grlić maternice, zbog čega je duboka penetracija često štetnija nego što je seksi“, kaže Sara Gotfrid, dr. med., ginekolog, autorka knjige The Hormone Cure. Osim toga, ako u potpunosti izađete, a zatim ponovno uđete u nju, to često smanjuje njene šanse da ostane potpuno vlažna, objašnjava dr. Gotfrid. Žene u anketi takođe su rekle da doggy nije dovoljno intimna poza. Iako grubi seks može biti sjajan ako ste oboje za to, većina žena traži više povezanosti tokom seksa, kaže dr. Gotfrid. Iako ćete možda s divljenjem posmatrati kako partnerka izgleda dok ste u toj pozi, njen pogled na krevet nije ni približno tako stimulativan.

Kako to popraviti: kako biste sprečili da udarci i trzanje ne postanu bolni, neka vam potisci budu kratki i plitki, umesto duboki i brzi. Plitki potisci stimulisaće prednju trećinu njene vagine, koja je najosetljiviji deo, kaže Rebeka Rosenblat, seksualna terapeutkinja i autorka knjige Seducing Your Man. Povećajte faktor intimnosti prolazeći rukama kroz njenu kosu, niz njenu kičmu i povremeno se naginjući prema napred kako biste je poljubili u vrat. I ne zaboravite na stimulaciju klitorisa, savetuje dr. Gotfrid. Samo zato što se fokusirate na njenu zadnjicu, ne znači da bi trebalo da zanemarite njena najosetljivija mesta.

Žena na vrhu

Zašto ona nije za to: Jedna reč – nesigurnost. Prema anketi, većina žena oseća se nesigurnije kada su na vrhu. Dr. Gotfrid kaže da se žene često brinu kako im stomak ili grudi izgledaju s mesta gde vi ležite. Iako vi verovatno mislite da izgleda sjajno, čak i najmanja sumnja može ugasiti njenu vatru.

Kako to popraviti: prebacite se u položaj jedan do drugoga. Neka legne na leđa i podigne desnu nogu. Smestite se između njenih nogu pod uglom od 90 stepeni i lagano se smestite u nju.

Obrnuta kaubojka

Zašto nije za to: Zato što joj je teško da tako doživi vrhunac. “Obrnuta kaubojka može se činiti seksi i avanturističkom, ali kada zapravo pokušate da uđete u nju, stvari možda neće odgovarati onako kako mislite da bi trebalo”, kaže Džen Landa, M.D., glavna medicinska službenica BodyLogicMD-a i autorka The Sex Drive Solution za žene. „Često se sve svodi na to da se zakrivljenost vašeg penisa ne podudara s uglom njene vagine“, dodaje dr. Landa. Realno, kad god previše savete penis u dnu, ne samo da je neprijatno za nju, već postaje opasno za vas.

Kako to popraviti: ako ste u tome zbog pogleda, prebacite se na doggy. Praktičnije, a možete joj i pomoći da postigne orgazam, kaže dr. Landa. Ali, ako želite da isprobate nešto drugačije, uradite ovo: ustanite, neka se ona sagne napred, položi ruke na stabilno ogledalo, zatim uđite u nju odnazad. I dalje ćete moći ručno da je stimulišete, ali sada oboje možete koristiti ogledalo u svoju korist.

Misionarska

Zašto joj se to ne sviđa: Ne pogađa prava mesta. „Ako baš i niste obdareni, ovaj položaj zapravo ne naglašava vašu veličinu“, kaže dr. Landa.

Kako to popraviti: pokušajte da upotrebite tehniku ​​koitalnog poravnanja – samo je nemojte tako zvati u krevetu. Položaj je sličan misionarskom, osim što je vaše telo gore i na stranu. Dakle, umesto prsa uz prsa, vaša prsa su blizu njenih ramena. Neka savije noge za oko 45 stepeni kako bi nagnula kukove nagore, što uzrokuje stalni kontakt vašeg tela s njenim klitorisom. Dokazano je da taj potez deluje: žene koje nisu mogle da dožive vrhunac u običnoj misionarskoj pozi, imale su 56 posto veću verovatnoću da će doživeti vrhunac pomoću ove poze, prema studiji iz časopisa Journal of Sex and Marital Therapy, prenosi Večernji list.

69

Zašto joj se ne sviđa: Ona je, pa, zaokupljena. Prema rezultatima ankete, žene kažu da im je preteško da se usredsrede na primanje zadovoljstva kada se moraju koncentrisati i na njegovo pružanje. A zadovoljstvo i postizanje vrhunca uveliko je određeno njenim mentalnim stanjem, kaže dr. Landa. Zato postaje teško da se opusti i uživa ​​u svojim oralnim veštinama ako ona u isto vreme pokušava da se pobrine za tvoje potrebe.

Kako to popraviti: Ako želite da ona izvuče maksimum iz oralnog seksa, bolje je da naizmenično dajete i primate. Mnoge žene tvrde da im se 69 ne sviđa jer žele da njihov partner može da ih pogleda u oči i oseti povezanost, kaže Gotfrid.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.