U trendu

Žene nezadovoljne svojim izgledom

Koliko puta ste čuli ženu koja se žali na svoj izgled? Ponekad zaista deluje kao da žene ne rade ništa drugo, osim što nalaze mane svom izgledu, bez obzira na to koliko im vi govorili da super izgledaju. Pažljivo pretražujete, tražeći te silne mane koje ona navodi, ali jednostavno ne razumete zbog čega se ona žali kad ima tako lepo telo, kao stvoreno za intimnosti (da, dobro, ne izgleda kao manekenka, ali koliko je koščata žena dečačkih kukova i malih grudi seksualno privlačna?). Međutim, ma koliko se vi trudili da je razuverite, pa i da joj pokažete da je smatrate privlačnom, ona je i dalje nesigurna. To može da predstavlja veliki problem u vezi.

Ne mislimo samo na to da može da bude zaista zamorno da slušate partnerku kako se večito žali na ovaj ili onaj nedostatak, mada ni to nije prijatno. Nije prijatna ni misao da, ako već toliko mana nalazi na svom telu, koliko li ih nalazi na vašem? Možda zato nije raspoložena za seks? Naime, to je jedan od većih problema sa ženama koje su izrazito nezadovoljne svojim izgledom – nisu raspoložene za seks.

Nije da uopšte nisu raspoložene, ali svakako su manje raspoložene nego što biste voleli. Njeno neraspoloženje može vas dovesti do ideje da joj se vaše telo ne dopada, da vas zato odbija. Ne radi se o tome – ne odbija nju od seksa nezadovoljstvo vašim telom, već svojim sopstvenim. Boji se da nije dovoljno privlačna, strahuje od momenta kada će morati da pokaže celo telo u svoj svojoj nesavršenosti.

Šta učiniti u takvoj situaciji? Najbolje što možete da učinite jeste da date sve od sebe da je uverite da je lepa i poželjna. Žene mnogo polažu na reči, pa je neophodno verbalno je uveravati da vas privlači (da ne bude zabune, ovde govorimo o problemu u stalnoj vezi, ne o načinu prilaženja devojci u kafiću). Treba joj pomoći da izgradi samopouzdanje, time što ćete je neumorno uveravati da je lepa i privlačna (mali nagoveštaj: to neće funkcionisati ako se okrećete za drugim ženama na ulici).

Zvuči vam zamorno? Možda i jeste – ali ako budete uporni, pre ili kasnije, partnerka će vam poverovati. Poverovaće da jeste baš onoliko lepa koliko vi tvrdite da jeste. Pored vas osećaće se veoma lepom i poželjnom, a uz tu sigurnost doći će i želja. A dalje? Dalje je na vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.